Het eerste weekend van oktober stond in het teken van de Rioned Innovatiedagen. We kijken terug op een succesvol weekend met veel bezoekers uit Nederland, België en Frankrijk. Er waren diverse hoogwaardige productinnovaties te zien en Jan Pieters, algemeen directeur van Rioned, overhandigde de 75ste Rioned CityJet hogedrukunit aan John Schippers, algemeen directeur van Riool Reinigings Service RRS.

Riool Reinigings Service RRS

Riool Reinigings Service Nederland (RRS) bestaat al sinds 1 januari 1972. In die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Nederland in rioolreiniging en -ontstopping. Jaarlijks verhelpen ze meer dan 250.000 verstoppingen. Met 11 vestigingen door het hele land, 400 medewerkers en een 24/7 storingsdienst garanderen zij binnen 24 uur hulp bij rioolproblemen. Betrouwbare en efficiënte rioolreinigingsapparatuur is daarbij een van de belangrijke voorwaarden.

Continuïteit geeft zekerheid

Ronald Groenewege, Sales Manager Nederland bij Rioned Tilburg: “Naast meedenken met RRS en het leveren van nieuwe apparatuur zit een belangrijk stuk van onze samenwerking ook in het onderhoud. Iedere vestiging van RRS heeft een onderhoudscontract met Rioned. Door structureel onderhoud uit te voeren en direct de nodige reparaties te verrichten optimaliseren we de continuïteit van het machinepark. Zo voorkomen we dat machines uitvallen en de dagplanning probleemloos wordt gerealiseerd. Bovendien levert een machine die stilstaat al snel een behoorlijk omzetverlies op en dat wil je in alle gevallen voorkomen.”

De 75ste machine in eigen bedrijfskleur

RRS heeft al vele jaren en naar volle tevredenheid diverse hogedrukunits van Rioned in gebruik, waaronder een flink aantal CityJets. Tijdens onze Innovatiedagen overhandigden we alweer de 75ste CityJet. Alle specifieke gebruikerswensen van RRS zijn in deze CityJets meegenomen. De beschermkappen zijn gespoten in de bedrijfskleur van RRS en de hogedrukhaspel is uitgerust met een slanggeleider, die exclusief voor RRS is ontwikkeld. De hogedrukunits zijn nog duurzamer door geluidsisolatie en montage van een zuinige STAGE V dieselmotor, waardoor deze aan de meest actuele emissie-eisen voldoet.

Technologische innovatie

Een bewezen succesvolle innovatie op deze 75ste machine is het eControl managementsysteem dat voortdurend wordt verbeterd. Tijdens onze Innovatiedagen introduceerden we de eControl Touch, de opvolger van het succesvolle eControl managementsysteem. Dit nieuwe machine managementsysteem heeft een 7" touchscreen met ergonomisch ontwerp en meer ingebouwde sensoren zodat de gebruiker direct inzicht heeft in actuele informatie over waterdruk, waterverbruik, RPM's en brandstof- en waterniveau's. De eControl Touch kan gestart worden met een RFID-tag of een unieke code. De populaire RioMeter slangmeter teller is als standaardoptie toegevoegd. De nieuwe eControl Touch is binnenkort te bestellen in combinatie met de CityJet met V1505-CR Turbo motor.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de nieuwe eControl Touch? We vertellen u graag meer! Neem contact op met onze verkoopafdeling of bekijk alvast de eControl Touch productpagina op de website.