Het einde van het jaar is in zicht, en daarom willen we samen met jullie nog eens terugkijken naar de hoogtepunten van het afgelopen jaar. Records werden verbroken, nieuwe producten en emissie-eisen geïntroduceerd én Rioned werd in een nieuw jasje getoverd.

Nieuwe emissie eisen
2019 was het jaar van de nieuwe emissie eisen. Net als bij auto’s, worden ook aan stationaire dieselmotoren (officieel: ‘Non-Road Mobile Machinery”) steeds strengere milieu eisen gesteld. Vanaf 2020 mogen industrie-motoren die te veel schadelijke stoffen uitstoten, niet meer verkocht worden. Het doel van deze maatregel: de hoeveelheid fijnstof en stikstofoxiden drastisch te reduceren. De afgelopen jaren is er bij Rioned dan ook hard gewerkt aan schonere alternatieven. Denk aan de future proof UrbanJet met een schonere dieselmotor. Daarnaast hebben we de ProfiJet T4 met ingebouwd roetfilter, ons meest krachtige en geavanceerde inbouwmachine voor rioolreiniging. Ook voor de CityJet hebben we een aantal alternatieven geïntroduceerd. Bijvoorbeeld de CityJet PTO (Power Take-Off) en de CityJet Benzine. 

Eerste volledig elektrische hogedruk rioolreinigingsmachine ter wereld
En als klap op de vuurpijl introduceerden we in mei 2019 ook de eerste volledig elektrische inbouw rioolreinigingsmachine, de eCityJet. Deze elektrische CityJet heeft alle voordelen en kenmerken van een conventionele CityJet maar is een stuk stiller en met nul uitstoot veel milieuvriendelijker. De eCityJet is in de praktijk door Van der Velden Rioolreiniging getest en begin volgend jaar zullen de eerstvolgende eCityJets uit productie komen. 

Beurzen & Evenementen
Diverse beurzen en evenementen werden bezocht afgelopen jaar. Naast onze stands op de WWETT show, Ro-Ka-Tech en Commercial Vehicle Show, hebben we verschillende stands van onze distributeurs over de hele wereld bezocht. Zo waren we onder andere op beurzen  in China, Italië, Spanje en Denemarken te vinden. 

Voorafgaand aan deze beurzen en de introductie van onze nieuwe productlijn werden alle internationale distributeurs in april uitgenodigd voor het Rioned dealer evenement. Tijdens deze dagen kregen zij de kans om alvast een voorproefje te krijgen op wat we de volgende maand wereldwijd zouden introduceren. Ook werd er gezorgd voor het nodige entertainment om onze distributeurs te bedanken voor hun inzet en betrokkenheid bij de verkoop van Rioned producten.

Nieuwe huisstijl
Gelijktijdig met de introductie van onze nieuwe productlijn introduceerden we ook een nieuwe Rioned huisstijl. Zo werd Rioned letterlijk in een nieuw jasje gestoken. Tijdens de Commercial Vehicle (CV) Show in Birmingham in mei onthulde we voor het eerst onze nieuwe huisstijl. De nieuwe huisstijl is strakker, moderner en wordt gekenmerkt door de donkere blauwe kleur. De verschillende productcategorieën hebben nog steeds dezelfde, herkenbare kleuren. Alleen nu in een moderner jasje. Bij een nieuwe huisstijl hoort natuurlijk ook nieuwe pandbelettering. Daarom hebben onze kantoren in Thetford (UK), Keighley (UK) en Tilburg ook een update gekregen. 

Werken bij Rioned
Afgelopen jaar is ons team enorm gegroeid! We hebben ons team versterkt met nieuwe medewerkers op kantoor, in het magazijn en in de productie. Onze medewerkers zijn de sleutel tot ons succes en onze tot nu toe behaalde resultaten waren niet mogelijk zonder de kwaliteiten, initiatieven en toewijding van onze medewerkers. In 2019 is onze nieuwe vacature website live gegaan. Op www.werkenbijrioned.nl vind je naast de meest recente vacatures, ook verhalen van collega’s en achtergrondinformatie over ons bedrijf. In onze wervingsvideo geven we potentiële nieuwe medewerkers graag een kijkje achter de schermen. Ook interviewen we onze nieuwste collega’s. Zo geven we Rioned een gezicht. We zijn altijd op zoek naar talentvolle mensen, en hopen in het nieuwe jaar weer nieuwe medewerkers binnen ons team te mogen verwelkomen!

Op naar 2020
Ook voor 2020 staat er alweer genoeg op de planning. Nieuwe producten, ontwikkelingen, samenwerkingen en evenementen. Voor nu wensen wij iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig 2020. 

*Onze fabriek gesloten is van maandag 23 december 2019 tot en met vrijdag 3 januari 2020. Tijdens deze periode zal er een minimale bezetting zijn op onze (after-) salesafdeling. Vanaf 6 januari 2020 zijn we weer volledig aanwezig. Wanneer je vragen hebt kan je contact opnemen met onze verkoopafdeling.