Wie vraagt zich weleens af waarom riooldeksels altijd rond zijn? En wist je dat per persoon in Nederland elke dag 130 liter afvalwater in het riool verdwijnt? De Facebookpagina van Allrioolservice uit Hagestein bij Vianen staat vol met dit soort wetenswaardigheden over het riool. Gekke dingen maken ze ook mee. Laatst waren ze bij een klant bij wie steeds een rat door de toiletpot omhoog kwam. Een ongelooflijk verhaal omdat de leiding normaal gesproken minstens 75 cm recht naar beneden loopt. Zo’n buis is veel te glad voor een rat om in omhoog te klauteren. Maar na inspectie bleek dat de leiding onder een hoek van 30 graden lag. Zo kon de rat met gemak omhoog klauteren en via de toiletpot tevoorschijn komen om aan de bril te gaan knagen. Je zult het maar meemaken!

Rat op wc bril
Bron: De Gooi- en Eemlander

Bij Allrioolservice staat veiligheid voorop

Edwin Imhof is de trotse eigenaar van Allrioolservice. “Die ronde riooldeksels, dat is puur voor de veiligheid”, vertelt hij. “Een rond deksel past namelijk nooit in de rioolput en kan er dus ook nooit invallen. Daar is over nagedacht. Heel belangrijk, want werken in en aan het riool is uitdagend, maar als je geen kennis van zaken hebt, ook gevaarlijk. Veiligheid is daarom een belangrijk onderwerp in onze branche. Veilig werken staat ook bij Allrioolservice hoog in het vaandel. Vanzelfsprekend weten al onze monteurs hoe ze veilig moeten werken, ze hebben allemaal een VCA-diploma. Daarnaast heeft elke monteur ook een diploma bedrijfshulpverlening (BHV). En als bedrijf zelf zijn wij natuurlijk volledig gecertificeerd en worden wij jaarlijks gecontroleerd op de veiligheid binnen het bedrijf. Ik durf gerust te stellen dat wij optimaal zijn toegerust om veilig te werken.”

Allrioolservice biedt een totaalpakket

Allrioolservice biedt alles op het gebied van riooltechniek. Van inspectie en onderhoud tot aanleg en renovatie. Het bedrijf heeft een eigen magazijn waar alle materialen altijd op voorraad zijn. Door de samenwerking met aannemers, elektriciens en andere bedrijven kan Allrioolservice alles van A tot Z voor de klant regelen. Deskundig personeel en een storingsdienst die 24 uur per dag, 7 dagen in de week paraat staat, garanderen dat rioolproblemen snel en goed worden opgelost. Een uitgebreid park rioolmachines ontbreekt daarbij niet.

Aanhanger en bus - Allrioolservice
Rioned HD50 De Luxe
Renault Master met ingebouwde CityJet

Edwin Imhof vertelt verder: “Van Rioned hebben wij al 9 jaar een HD50 De Luxe in gebruik. Deze veelzijdige machine voor hogedrukreiniging staat nog altijd zijn mannetje en is zeer handig voor klussen waar je slecht met de auto bij kan. Sinds begin 2015 beschikken we ook over een gloednieuwe CityJet. Daar zijn we erg tevreden over. Deze moderne hogedrukreinigingsmachine is ingebouwd in een Renault Master en zit boordevol handige functies waaronder de eControl. Met de eControl verloopt de bediening en besturing van de CityJet heel makkelijk en efficiënt. En dat is nog maar een greep uit onze uitrusting. Een goed machinepark alleen is echter niet voldoende. Machines werken niet vanzelf. Je hebt goed opgeleide mensen nodig. Daarom hebben wij ons samen met Uneto- Vni, Kenteq en een aantal collega’s ingezet om een studie op te zetten. Het doel is om onze monteurs een basisopleiding te geven. Want vaak wordt er in onze branche gedacht: ‘dat kan ik ook’. Maar werken aan het riool vraagt veel kennis van onze monteurs. Tegelijk willen met deze studie bereiken dat meer mensen zien hoe mooi dit beroep is.”