Installatiebedrijf Vis in De Lier aan het werk met de FiberCam+

Het neusje van de zalm, dat is de geavanceerde FiberCam+ van Rioned. Een uitermate robuust camerasysteem en ook nog eens modulair samen te stellen. Kies de bedieningskast en de camera waar jij mee wilt werken. Voeg handige opties toe waardoor je extra toepassingsmogelijkheden krijgt. En voila, je hebt een camerasysteem op maat. Dat wil je in je uitrusting hebben. Ideaal voor elke professional in de rioolreiniging of relining branche.

FiberCam+

De FiberCam+ is een duwkabel camerasysteem dat is voorbereid voor steekbare camerakoppen. Het is geschikt voor buizen met een doorsnee van 70 tot 300 mm. We leveren het systeem standaard met 60 meter duwkabel. Daardoor kun je een grote afstand overbruggen. Meerdere haakse bochten in leidingen vanaf 100 mm doorsnee zijn voor de stevige en tegelijk bijzonder flexibele kabel geen probleem. Voor extra gebruiksgemak maakten we de kabelhaspel afneembaar. Je kunt kiezen tussen een bedieningskast type MSE-100 of type MSE-300. Beide kasten hebben een geïntegreerde digitale videorecorder en geven op het scherm diverse meetwaardes weer. De MSE-300 heeft als extra’s een groter weergavescherm, een geïntegreerde meterteller en opties voor tekstverwerking. Vergelijk in onze datasheet de exacte specificaties.

Bij Installatiebedrijf Vis uit De Lier is de FiberCam+ niet meer weg te denken. Jan Vis:”Met de FiberCam werk je snel en met een scherp beeld. Dat is prettig voor onszelf en ook voor de opdrachtgever. De FiberCam stelt ons in staat om een goede rapportage te geven. Niet alleen op papier. Onder het motto ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ geven we de klant ook letterlijk een goed beeld van het leidingstelsel onder de grond.”

]
Leiding ondergronds in beeld

Camera’s en andere opties

Op de FiberCam+ kun je kiezen voor verschillende steekbare camerakoppen. Handig, want een steekbare kop kun je makkelijk en snel bevestigen. Heb je voldoende aan een basiscamera, kies dan voor de Self-Levelling camerakop. Deze kun je gebruiken in leidingen vanaf 70 mm doorsnee. Door de self-levelling functie heb je een permanent horizontaal beeld. De LED-lampjes in de camerakop leveren een maximale lichtsterkte. De camerakop is waterdicht tot 3 bar. Heb je behoefte aan een meer geavanceerde camera, dan is onze camera met zwenkbare camerakop de juiste keus. Deze is bruikbaar in leidingen vanaf 100 mm. De zwenkbare camerakop heeft een automatische 360° roteer-inspectie-functie. Het licht is dimbaar en de kop is waterdicht tot 1,5 bar. Verder is deze camerakop voorzien van diverse handige automatische functies. Beide camera’s hebben een hoge beeldkwaliteit met scherpe kleuren.

Links self-levelling camerakop met geleider – rechts zwenkbare camerakop met geleider

De FiberCam+ kun je verder uitbreiden met diverse opties zoals geleiders. Maar ook met opties die het toepassingsgebruik vergroten. Bijvoorbeeld met een minizender. Zo’n minizender maakt een exacte plaatsbepaling van de camerakop mogelijk. Kom je in een leiding een breuk of obstakel tegen, dan kun je bovengronds precies bepalen waar het probleem zit. Dat kan heel makkelijk met de gebruiksvriendelijke RioTrack Pro van Rioned.

Meer weten over de inspectie- en detectiesystemen van Rioned? Neem contact op met onze salesafdeling.