De FlexCom voelt zich thuis in de stad en is bij uitstek geschikt voor het reinigen van ernstig vervuilde leidingen maar ook voor het legen van bijvoorbeeld ondergelopen kelders, septische tanks en vetputten. Rioned’s populaire hogedruk/vacuüm combinatie-unit dankt zijn naam aan het groot aantal klussen waarvoor deze wordt ingezet. Hiertoe is een groot aantal opties en pomp varianten beschikbaar. Zo kan er gekozen worden voor een verschuifbare tussenwand van de tank waarmee de verdeling tussen schoon en vuil water gemakkelijk aangepast kan worden. Dit vergroot de flexibiliteit aanzienlijk. De FlexCom wordt gebouwd op een 7.5 tons Fuso Canter chassis of op een 10 tons chassis zoals bijvoorbeeld een Mercedes Benz Atego.

Aan het rijke uitrusting programma van de FlexCom zijn nu 3 nieuwe opties toegevoegd. De nieuwe zuigslanggeleider op de FlexCom veraangenaamt het werken met de zuigslang op de hydraulische haspel. De geleider draagt de slang tijdens het afrollen, de bediener hoeft de slang alleen nog maar in de juiste richting te bewegen. Ook het oprollen van de slang op de hydraulische haspel wordt hiermee vereenvoudigd. Om u een indruk te geven van het gemak waarmee dat gaat hebben we een kort videofilmpje gemaakt.

Behalve aan gebruiksgemak hebben we ook aan performance gedacht. In plaats van de standaard zuigpomp, goed voor 5.000 lpm zuigvermogen, kunt u ook kiezen voor een krachtigere zuigpomp met een capaciteit van maar liefst 8.200 lpm. Hiermee worden klussen sneller geklaard dan wanneer er met een standaard pomp gewerkt wordt. Koeling van de pomp vindt plaats door geïnjecteerde lucht.

Als derde extra optie zijn roldeuren aan het programma toegevoegd. Omdat de FlexCom vaak in drukke steden gebruikt wordt, krijgen we steeds vaker het verzoek van onze klanten om roldeuren in plaats van openslaande deuren te monteren. Hiermee wordt voorkomen dat onoplettende fietsers of voetgangers in botsing komen met deuren van de verschillende opbergruimtes voor gereedschappen. Een veilige keuze, zeker als er in het donker gewerkt wordt!

Door zijn compacte afmetingen maar grote capaciteit is de FlexCom in staat een flink aantal taken van grotere combinatie-units over te nemen tegen veel lagere kosten. Aanschaf, onderhoud en brandstofverbruik zijn aanzienlijk goedkoper. Vooral in straten met beperkte doorgang komt deze combi uitstekend tot zijn recht. De FlexCom is leverbaar met verschillende hogedruk capaciteiten en heeft een tankcapaciteit van 3.500 liter. De verdeling tussen vuil en schoon water is  configureerbaar. Hogedruk haspel, zuighaspel en achterdeksel worden hydraulisch bediend voor maximaal gebruiksgemak. Dankzij de afstandsbediening is de FlexCom door één persoon te bedienen.

Meer weten? Wij informeren u graag. Neem contact op met het verkoopteam.