Op 31 mei 2017 heeft Heico Companies LLC het Duitse KaRo Kanal- und Rohrreinigungsmaschinen GmbH overgenomen. Rioned in Tilburg maakt ook deel uit van de Heico groep en Jan Pieters, Directeur van Rioned, is met ingang van heden ook aangesteld als Directeur van Karo.

KaRo is gevestigd in Hückeswagen en is marktleider op het gebied van rioolreinigingsapparatuur in Duitsland. Met de acquisitie vergroot Heico haar portfolio van bedrijven in de productie- en distributie industrie.  

“Rioned’s relatie met KaRo gaat al velen jaren terug en KaRo is al meer dan 30 jaar de exclusieve distributeur voor Rioned producten in Duitsland” zegt Jan Pieters. ”Deze acquisitie zal de marktpositie van beide bedrijven verder versterken.”  

Deze nieuwe initiatieven omvatten de verdere ontwikkeling van de markt voor compacte hogedruk / vacuüm combinatie voertuigen, optimaliseren van de geografische dekking in Duitsland en de introductie van een verhuurvloot voor professionele riool- ontstoppingsbedrijven. KaRo heeft verschillende producten in haar portfolio die complementair zijn aan het Rioned programma. Deze producten zullen nu ook aangeboden worden aan Rioned’s internationale netwerk van distributeurs en eigen vestigingen.

Marc Herkenberg, Operationeel Directeur van KaRo over de acquisitie: “Ik ben verheugd dat KaRo nu deel uitmaakt van Heico. De nieuwe structuur en geïntensiveerde samenwerking met Rioned maakt het mogelijk om onze klanten meer producten en betere diensten aan te bieden.”

Over KaRo

KaRo is 40 jaar geleden gestart en levert aan een groot aantal rioolreinigers en loodgietersbedrijven in Duitsland. KaRo heeft een omvangrijk verkoopapparaat en service netwerk door heel Duitsland. Het product portfolio bestaat uit verenmachines, hogedruk machines en camera’s voor rioolinspectie. KaRo is groot geworden met de levering van complete en goed uitgeruste rioolreinigingsvoertuigen.   

Over Rioned

Rioned is Europees marktleider  op het gebied van compacte rioolreinigingsapparatuur. Al sinds de oprichting in 1956 staat Rioned bekend om haar innovatieve karakter. Rioned producten worden gemaakt in Tilburg en van daaruit gedistribueerd naar meer dan 40 landen wereldwijd. Rioned produceert verenmachines, hogedruk reinigingsmachines en gecombineerde hoge druk/vacuüm voertuigen voor de rioleringsindustrie.