Dankzij de RioMote afstandsbediening zijn Rioned rioolreinigingsmachines uitstekend te bedienen door één persoon. Vanaf 1 januari 2020 starten we met het opbouwen van de nieuwe generatie Riomote handzenders. Wat verandert er concreet? 

Groter bereik en FHSS technologie

De nieuwe Riomote heeft een nog groter bereik (circa 30 - 40% meer) en er wordt gebruik gemaakt van FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) technologie. Dit houdt in dat de zender automatisch blijft zoeken naar de sterkste frequentie. Wanneer er dus bijvoorbeeld een voertuig/radiosignaal passeert met dezelfde frequentie, switcht de Riomote automatisch over naar een andere frequentie.

Nieuw design

Bij een nieuwe Riomote afstandsbedieningen hoort ook een nieuw uiterlijk. Zo liggen de drukknoppen aan de oppervlakte waardoor deze makkelijker te bedienen zijn met handschoenen. 

Andere batterij

De nieuwe Riomote beschikt ook over een nieuwe batterij. Deze batterij gaat maar liefst 14 uur mee. Wel is het een ander type dan de batterij van de ‘oude’ Riomote, deze zijn dan ook niet onderling uitwisselbaar.

De voordelen van de nieuwe batterijen zijn als volgt:

  • Geen geheugen effect (het maakt niet uit als je de batterij oplaadt wanneer deze nog niet helemaal leeg is)
  • Minder zelfontlading
  • Hogere energiedichtheid (meer vermogen)

De nieuwe Riomote door de ogen van onze ontwikkelaars

Innovatie en gebruiksgemak staan bij Rioned hoog in het vaandel. Daarom zoeken we continue naar ontwikkelingen en gebruikersfeedback om onze producten iedere keer weer beter, efficiënter of mooier te maken. Zo ook met de Riomote. We spraken met Marc Soethout, hoofd Productontwikkeling bij Rioned.

Marc vertelt: ‘’Van onze klanten ontvangen we veel positieve feedback over het gebruik van de Riomote afstandsbediening. En ze geven ons ook tips om het product nog verder door te ontwikkelen. Zo is er bij de ontwikkeling van deze nieuwe Riomote gebruik gemaakt van moderne elektronica en zend en ontvangst techniek, voor een beter bereik van de afstandsbediening. Er zullen dus veel minder storingen zijn. En mocht het dan toch een keer voorkomen, dan kun je direct op de afstandsbediening aflezen dat deze buiten bereik van de machine is. Dat werkt veel efficiënter voor onze klanten. Ik ben erg blij met de nieuwe Riomote en vermoed dat onze klanten dat ook zullen zijn.’’ 

Verkrijgbaar vanaf 1 januari 2020

Bestel je na 1 januari 2020 een nieuwe hogedrukrioolreinigingsmachine of combinatie hogedruk vacuüm unit met afstandsbediening? Dan wordt de nieuwe Riomote opgebouwd. De nieuwe Riomote is beschikbaar als 5 en als 7 kanaals afstandsbediening. Heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met je Rioned contactpersoon of stuur een mail naar [email protected]