Loodrecht onder Tilburg, midden in België, ligt Neerlinter. Daar zitten ze, de mannen van Riobel, rioolspecialist in Vlaams-Brabant, Belgisch Limburg en Antwerpen. Riobel behoort tot de Belgische Scherens Group, een familiebedrijf dat actief is in diverse sectoren. Riobel is opgericht in 2012 en vanaf dag één klant bij Rioned In Tilburg.

Standaardoplossingen zijn mooi, maar soms heb je net iets anders nodig

Het team van Riobel staat 24 uur per dag paraat. Ze bieden duurzame en efficiënte oplossingen voor alle soorten rioleringswerkzaamheden. Van het verhelpen van verstoppingen tot rioolinspecties. Specialistische apparatuur, zoals de AquaJet van Rioned, behoort tot hun standaarduitrusting. Het team van Riobel bestaat uit 3 mensen waaronder Bob en Domien, allebei lid van de familie Scherens.

Links: Bob Scherens – Rechts: Domien Scherens

We spraken met Bob Scherens over zijn passie voor deze branche. Bob: “Niets is zo vervelend als een riolering die niet goed functioneert. Stank en rioolverstopping zijn niet alleen een ergernis, het kan ook tot grote overlast leiden. Het oplossen van die problemen en de tevredenheid en waardering van onze klanten geeft ons veel voldoening en maakt ons werk zo leuk. Veel klussen kunnen wij aan met standaardapparatuur. We gebruiken onder andere verenmachines en 2 AquaJets van Rioned. Voor het grotere werk hebben we de beschikking over een door Rioned geleverde zuigunit op aanhanger. Maar soms is deze standaardapparatuur niet genoeg en heb je iets anders nodig. We hebben in ons werkgebied veel klanten die grote septische tanks gebruiken. We komen ook vaak zwaar verstopte leidingen tegen. En dan heb je zwaarder geschut nodig. Ook daarmee kon Rioned ons helpen. Speciaal voor ons bouwden ze helemaal op maat een krachtige combinatie-unit. Met deze nieuwste aanwinst kunnen wij ook de zwaarste klussen klaren. We zijn daar erg trots op.”

Nieuwe combinatie-unit voor Riobel voor aflevering

Nieuwe combi-unit voor Riobel klaart ook de zwaarste klussen

De nieuwe combinatie-unit die Rioned bouwde voor Riobel is zeer geschikt is voor het reinigen van septische tanks, straatputten en zwaar verstopte leidingen. Met de WPT 720 vacuümpomp (capaciteit van 852m3 per uur) en de krachtige P52 hogedrukpomp (200 bar / 72 lpm) pak je met gemak ook de zwaarste klussen aan. Beide pompen kunnen gelijktijdig op vol vermogen draaien dankzij de krachtige aandrijving via de motor (PTO) van de wagen. De tank heeft een totale inhoud van 7000 liter. Deze inhoud is verdeeld in een 6000 liter vuilwater tank en een 1000 liter schoonwater gedeelte. De tank is op afschot geplaatst waardoor deze eenvoudig is leeg te maken. De complete unit is opgebouwd op een 16 tons Renault chassis, model EKLA.

De wagen is geheel naar wens van Riobel opgebouwd met veel opbergruimte voor de slangen en alle gereedschappen. Die gereedschappen, zoals puthaken, kun je netjes opbergen in een aantal ronde buizen dat in het frame verwerkt is. De aluminium zuighaspel wordt hydraulisch aangedreven en heeft 15 meter 3” zuigslang voorzien van een Camlock koppeling. Dankzij deze koppeling kun je de slang eenvoudig verlengen of op een zuigbuis aansluiten. De hogedrukhaspel is voorzien van 80 Meter ½” maxFlow slang.

Wil je meer weten over alle mogelijkheden van combinatie-units? Neem contact op met onze verkoopafdeling.