Terugblik met onze sales representatives; Godfried Boerenkamp, Casper Mulderij en Ronald Groenewege.

Eind januari stond Rioned op de InfraTech. Dit jaar was de rioleringsbranche voor het eerst als zelfstandig thema aanwezig op de beurs voor de infrastructuur. Rioned had flink uitgepakt met een bijzondere stand. We toonden de FiberCam+ camera, een redesign van onze MultiJet hogedrukreinigingsaanhanger, en natuurlijk de nieuwe CityJet hogedruk inbouwmachine met eControl bedieningspaneel.

[widgetkit id=23]

Impressie van de InfraTech in foto’s

We vroegen onze sales representatives naar hun ervaringen:

Godfried Boerenkamp, Sales representative (Zuid)

Godfried BoerenkampHoe was de kwaliteit (m.n. beslissingsbevoegden) en samenstelling (bijv. overheden vs. privé ondernemingen?) van de bezoekers?

Godfried: “De kwaliteit van de bezoekers die wij op de stand hadden was goed, alleen erg jammer dat de opkomst laag was. De mensen die ik gesproken heb waren wel mooi verdeeld in overheid en privé ondernemingen.”

Hoe is het algemene gevoel over de economische situatie op macroniveau, maar ook op microniveau?

Godfried: “De meeste mensen zijn nog sceptisch over de economie, en hebben niet het idee dat we op korte termijn uit de ellende zijn.”

Hoe is het bijvoorbeeld met de investeringsbereidheid van de markt? Is deze bijvoorbeeld groter dan vorig jaar? Zo niet, wat zou er aan gedaan moeten / kunnen worden om dit aspect positief te beïnvloeden? Wat zou de rol van Rioned hierbij kunnen / moeten zijn?

Godfried: “Wat investeren betreft zijn mensen terughoudend. Gemeentes fuseren met elkaar, dus waar wij vroeger meerdere machines verkochten mag je er nu misschien nog 1 verkopen. Ik denk dat wij positief kunnen bijdragen door onze producten steeds te blijven vernieuwen en verbeteren, zodat de prijs/kwaliteit verhouding goed blijft. Ook leasen draagt zeker een steentje bij, dat is het afgelopen jaar wel gebleken denk ik! 

Casper Mulderij, Sales representative (Noord/Oost/Midden)

Casper MulderijDeze editie van de InfraTech is er veel moeite door de beursorganisatie gedaan om het thema Riolering verder uit te bouwen: is dit goed uit de verf gekomen? Is deze opzet geslaagd?

Casper: “Deze opzet is zeker geslaagd, er waren veel exposanten met naamsbekendheid in de markt, dit trekt publiek (kip en het ei). Als dit wordt doorgezet en vermeerderd kan het de volgende keer nog verder worden uitgebouwd.”

Kan de InfraTech beurs de komende jaren uitgroeien tot hèt nieuwe platform voor onze rioolreinigings- en ontstoppingsklanten?

Casper: “Ja, het kan zeker gaan uitgroeien als nog meer rioolexposanten komen die iets te melden hebben, dit trekt publiek. Wat er nodig is om een groter publiek te trekken, is een locatie centraler in Nederland” 

 

 

  

Ronald Groenewege, Sales Manager Nederland

Ronald GroenewegeWat hebben onze klanten gemist die niet naar de beurs hebben kunnen komen als het gaat over nieuwe ontwikkelingen?

Ronald: “Bezoekers vonden het geweldig om zelf de eControl uit te proberen. Ook het nieuw type camera programma: de FiberCam+, dat je zelf modulair kunt samenstellen, werd heel goed ontvangen. Op hetzelfde systeem kan gekozen worden voor een eenvoudige basis self-levelling camera kop, maar ook voor een zwenkbare camera kop en er zijn nog meer interessante opties. Ook biedt dit systeem veel meer mogelijkheden qua rapportage.

Hoe vond je de inhoud van het themaplein Riolering en de overige beursthema’s?

Ronald: “Het zag er allemaal prima uit. Er waren ook interessante sprekers. Jammer dat ik zo weinig tijd had om zelf ook even over de beurs te lopen. V.w.b het thema riolering; dit zouden ze in de wandelpaden meer kunnen benadrukken en beter kunnen bewegwijzeren. Er werd wel social media gebruikt om mensen te informeren, maar er werd te weinig op de vloer gedaan. Ik zie dit als een verbeterpunt. De rioolreinigingsbranche is nog niet gewend dat de InfraTech nu ook onze beurs is, er was ook weinig animo voor de anders zo populaire demonstraties. Alleen ROM en Rioned maakten het dynamisch, dat trekt mensen! Wanneer er meer bedrijven actief zouden demonstreren, zou dit als een magneet kunnen werken.”

Waarom zouden onze klanten volgende keer absoluut naar deze beurs moeten komen? Wat zijn hiervoor de grootste argumenten?

Ronald: “Je blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de rioleringsbranche , van de wet- en regelgeving en de laatst gestelde normen. Je ziet ook de laatste innovaties uit de branche. Veel materialen op het gebied van inspectie, rioolreiniging en allerlei gereedschappen.”

Wat was de mening van klanten over de getoonde producten, nieuw model CityJet, nieuw model MultiJet en de nieuwe eControl optie?

Ronald: “Met name de eControl en de camera's werden erg goed ontvangen, klanten vonden dit echt innovatief en het leverde ons veel ‘eyeballs!’ We maakten een hele professionele indruk.”

Wat was de mening van klanten over de inrichting van de Rioned beursstand?

Ronald: “De glazen vloer was heel gaaf en gaf uitstekende mogelijkheden voor demonstraties.”

Afrondend kunnen we zeggen dat we positief terugkijken op de InfraTech. Ookal zijn er nog wel wat verbeterpunten. We nodigen bedrijven uit onze branche bij deze uit om ook meer apparatuur ‘live’ te demonstreren, dat brengt meteen een andere ‘vibe’. Wat ons betreft: tot ziens op de InfraTech 2017!