We gaan hard bij Rioned. In 2014 introduceerden we de eControl, een nieuwe trend in machinebesturing. En nu is diezelfde eControl in de race voor de Red Dot Design Award. Gaan we die prestigieuze prijs winnen? Nog even en we weten het. In maart 2015 maakt een internationale jury de winnaars bekend. Het zijn spannende tijden.

Red Dot Design Award

De strijd om de Red Dot Design Award is weer losgebarsten. Tijdens een van de belangrijkste ontwerpwedstrijden ter wereld nemen bedrijven en ontwerpers uit meer dan 50 landen het tegen elkaar op. Verdeeld over 19 categorieën zijn er duizenden inschrijvingen. Wie daar als winnaar uitkomt, mag zijn product voorzien van het label Red Dot. Dit felbegeerde keurmerk staat internationaal voor kwaliteit en innovatie. Alle juryleden zijn experts op het gebied van design, met stuk voor stuk een internationale reputatie. Dat garandeert een hoog kwaliteitsniveau. Niet alleen in de wedstrijd zelf maar ook voor het label Red Dot. Daarom trekken producten met dit label wereldwijd aandacht. Philips, Porsche, BMW, Bose en Siemens wonnen allemaal ooit in hun categorie. Dat is de droom van elk merk, ook van Rioned.

eControl Red Dot

eControl op een Rioned machine
Spannend: econtrol wacht op Red Dot jurering

eControl

De ontwikkeling van de eControl is een samenwerking van Rioned met Venne Electronics uit Maastricht en GBO Design & GBO Projects uit Helmond. Met de eControl dingen we mee naar de designprijs in de categorie ‘industry, machinery and robotics’. Van tevoren hebben we aan de jury een uitgebreide beschrijving en alle specificaties toegestuurd. In februari komt een aantal juryleden de eControl ook in het echt bekijken en beoordelen. Daarbij mag niemand aanwezig zijn. De eControl staat voor deze beoordeling opgesteld in een hal op een sokkel die GBO gemaakt heeft. Na het jurybezoek wordt het aftellen en duimen draaien. In maart maakt de jury vervolgens de winnaars bekend. Zitten we erbij, dan is de grote prijsuitreiking op 29 juni van dit jaar. Wij gaan ervoor! Zorg dat je op de hoogte blijft en volg het laatste nieuws via onze nieuwsbrief, Twitter, Facebook of LinkedIn pagina.