Riool Reinigings Service (RRS) is een van de grote spelers op de Nederlandse markt in rioolreiniging en -ontstopping. Elke dag heeft RRS 250 monteurs op de weg die werken vanuit vestigingen verspreid over het hele land. In de branche gelden strikte wettelijke eisen waaraan je als bedrijf moet voldoen. Bovendien wil RRS de duurzaamste rioolorganisatie van Nederland zijn. RRS investeert daarom voortdurend, zowel in mensen als in techniek.

Proef met de ProfiJet HWS: Geslaagd!

Ruben Wieser van RRS: “Wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen die een maximaal resultaat opleveren en tegelijk het milieu minimaal belasten. Daarvoor doen we ook zelf onderzoek. Een voorbeeld daarvan is de proef met de ProfiJet Hot Water System van Rioned. Het doel van die proef was om aan te tonen welk verschil er in de praktijk is tussen reinigen met warm water en reinigen met koud water. Onze conclusie uit dat onderzoek was dat het gebruik van warm water een forse waterbesparing oplevert. Bovendien was het riool ook schoner dan na reiniging met koud water. We zagen met warm water een veel beter reinigingsresultaat met veel minder water. Dat betekent dat de monteurs meer afvoeren kunnen reinigen met dezelfde hoeveelheid water. Tegelijk hoeven ze minder vaak naar een watertappunt te rijden om te tanken. Bij elkaar een flinke winst, voor het milieu en in tijd.”

Het juiste materiaal voor elke type klus

RRS levert een compleet pakket aan diensten, van ontstopping tot rioolinspectie. En van preventie tot leidingdetectie. Zo’n compleet pakket vraagt ook om het juiste materiaal voor elk type klus. Materiaal waarmee de monteurs van RRS vlot en efficiënt moeten kunnen werken. Bij nieuwe investeringen kijkt RRS daarom ook zoveel mogelijk naar de gebruiksvriendelijkheid in de praktijk. Zo heeft RRS een groot aantal CityJets van Rioned in gebruik. Deze compacte rioolreinigingsmachine zit vol handige functies en heeft een ongeëvenaard bedieningsgemak. Sinds begin 2015 heeft RRS alweer 7 CityJets besteld. Deze CityJets zijn vernieuwd en nog gebruiksvriendelijker. Speciale beschermplaten beschermen de gebruiker tegen draaiende delen en verlagen het geluidsniveau van de machine tot een minimum. Bovendien zijn deze CityJets uitgerust met de eControl. Deze revolutionaire besturing met digitale display maakt het werken met de CityJet nog gebruiksvriendelijker en efficiënter.

Meer weten over de vernieuwde CityJet of de eControl? Maak een afspraak met de afdeling verkoop van Rioned.