Houben Reinigingstechnieken is al 36 jaar gespecialiseerd in rioolreiniging & straaltechnieken en al jarenlang klant bij Rioned. Houben voert hun werkzaamheden voornamelijk uit in Cranendonck, Valkenswaard en omliggende gemeenten. Relaties bestaan uit particulieren, kleine en grote bedrijven, woningbouwcorporaties en gemeentelijke instanties. Jaarlijks blijven ze groeien, een belangrijke oorzaak hiervan is de uitstekende service die ze aan klanten aanbieden. Hierbij speelt de verhouding tussen prijs en kwaliteit een grote rol. Ook het meedenken met de klant om samen een probleem zo goedkoop mogelijk op te lossen speelt een belangrijke factor waarom klanten kiezen voor Houben Reinigingstechnieken. Wij spraken met Willem Houben de eigenaar van Houben Reinigingstechnieken.

Hoe lang zijn jullie al 'in business?'

Wij bestaan dit jaar 36 jaar. Het is een familiebedrijf, mijn vader heeft het bedrijf 36 jaar geleden opgericht. Dus deze business is me dan ook met de paplepel ingegoten. Inmiddels hebben we al 10 werknemers in dienst.

Waarin zijn jullie gespecialiseerd?

We hebben diverse specialiteiten, maar deze zijn allemaal riool-gerelateerd. Dat betekent het doorspuiten of ontstoppen van een riolering, maar ook reparatie en vervanging van de riolering komt regelmatig voor. Dit doen wij voor zowel bedrijven als particulieren, met name uit de regio Valkenswaard, Weert, Nederweert en Cranendonck.

Wat maakt jullie werk zo leuk om te doen?

Dat elke dag weer anders is, maar ook ieder riool is anders. Je weet nooit wat je tegenkomt of wat er gaat gebeuren. Dat maakt het altijd weer verrassend en uitdagend. We werken met de beste apparatuur en onze collega’s zijn vakmensen. Door middel van die combinatie vinden we eigenlijk altijd wel een oplossing om het ‘riool probleem’ te verhelpen. We werken allemaal met passie voor dit vak en zijn gespecialiseerd rioolreinigers. Wij zijn pas tevreden als onze eindklant dat ook is.

 

Hoe en wanneer is de samenwerking met Rioned ontstaan?

Wij komen uit Budel-Schoot, dus Rioned is dicht in de buurt. En de kwaliteit is super dus precies datgene wat we willen en nodig hebben. Het is begonnen met een kleine rioolaanhanger, later heeft mijn vader samen met een oom een eigen machine samengesteld. Veel onderdelen kwamen van Rior af (Rior was voorheen de bedrijfsnaam van Rioned, lees hier meer over de geschiedenis van Rioned), zoals de haspels, afsluiters en verdere onderdelen. Het is een machine met een Mercedes E200 diesel motor en een CAT pomp, een super degelijke en goede machine. Nadeel is wel dat het gewicht heel hoog is.

Verder gebruiken wij van Rioned de CityJet, de FlexMatic en FlexMatic+de RioTrack en de Sifonpomp. De samenwerking met Rioned verloopt heel goed. Het team bij Rioned is erg vooruitstrevend en meedenkend met de klant. Er worden oplossingen bedacht waarvan veel mensen misschien niet eens wisten dat het probleem bestond.

Hoe denk je over onze klantenservice?

De medewerkers bij Rioned zijn erg betrokken bij ons als klant en weten waar wij als bedrijf naar op zoek zijn. En de kwaliteit van de producten is uitstekend, dat is uiteindelijk toch het meest belangrijk.

Als we wat nodig hebben is het vaak direct leverbaar. Bij spoed wordt het geleverd door

 de vertegenwoordiger. Rioned vertegenwoordiger Godfried Boerenkamp komt al ruim 8 jaar bij Houben Reiniging over de vloer. Hij weet precies wat we nodig hebben en ‘’Brabanders onder elkaar, dat werkt gewoon’’.