Medewerkers van Rioned en GBO op het podium! V.l.n.r. André Randsdorp (Project Manager for Rioned), Managing Director Dennis van der Beuken (GBO Design), Ruud Crommentuijn (graphic designer for GBO), Managing director Jan Pieters (Rioned), Marc Soethout (Manager Engineering for Rioned) and Tommie van Cranenbroek (engineer for GBO).

Uitreiking Red Dot Award

De uitreiking van de Red Dot awards vond 29 juni 2015 plaats in het Aalto Theater in Essen Duitsland Zo’n 1.200 mensen uit maar liefst 40 landen waren daar te gast om de befaamde design Awards in ontvangst te nemen. Totaal zijn er bijna 5.000 inzendingen geweest in 2015, waarvan er een kleine 1.250 daadwerkelijk de prijs gewonnen hebben. De meeste winnaars hebben internationale allure zoals Bosch, Ferrari, Samsung, Apple en Sony. Er waren ook minder grote bedrijven die tot de gelukkigen behoorden, zoals bijvoorbeeld Rioned met de eControl.

3 seconds of fame for eControl

De eControl tussen de andere winnaars 
Op het grote scherm; onze 3 seconds of fame!

3 seconds of fame voor de eControl

Tijdens de gala-avond zijn 81 bedrijven naar voren geroepen, zijnde ‘the best of the best’. Helaas viel Rioned hier niet bij in de prijzen, maar we kwamen wél voorbij in de presentatie op het grote scherm. Daarmee kregen we toch onze 3 seconds of fame! Ook staan we op pagina 195 van het Red Dot jaarboek!

Na afloop van het formele gedeelte was er een groot feest georganiseerd in het Red Dot museum net buiten Essen, waar ook een expositie te zien is ter gelegenheid van het zestig jarig bestaan van de “Red Dot”, die de moeite waard is van het bekijken.

Recipients of the RedDot award

De ontvangers van de award: Marc Soethout, André Randsdorp, Jan Pieters en hun partners.
Een ‘happy’ Jan Pieters!

RedDot Award

De RedDot Award is een Internationaal kwaliteitszegel voor top design en innovatie. Dit zegel mag exclusief door winnaars van de RedDot Award worden gevoerd. In 1954 heeft al de eerste verkiezing plaatsgevonden, nu is het werelds grootste en meest onderscheidende design wedstrijd. We schreven al eerder over hoe de beoordelende jury een uitgebreide beschrijving en alle specificaties van de eControl had ontvangen. In februari stond de eControl, samen met nog vele andere inzendingen, in een grote hal klaar voor beoordeling door de jury. En toen begon het nagelbijten. Het winnen van de Red Dot Award is voor ons een prachtig compliment. Het onderstreept de waarde van innovatieve samenwerkingen met toegewijde partners als GBO Design & GBO products en Venne Electronics die tot uitstekende resultaten kan leiden.