Het is ruim twee jaar geleden dat Rioned de stijlvolle UrbanCombi op de markt bracht. Vanaf de eerste dag is het nieuwe concept goed ontvangen en vond het zijn weg naar vele klanten in verschillende landen. De UrbanCombi is een echte krachtpatser en bij uitstek geschikt voor werk in lage parkeergarages. De kleine zuig-pers unit is slechts 1,83 meter hoog en gebouwd op het 3,2 ton zware chassis van een vierwielaangedreven Ford Ranger pick-up truck. De UrbanCombi is uitgerust met een krachtige vacuümpomp (325 m3/uur) en een hogedrukpomp en daarmee klaar voor elke uitdaging. De aluminium tank heeft een inhoud van 1.200 liter, verdeeld in een schoonwater deel van 400 liter en een afvalwater deel van 800 liter.

De UrbanCombi is geen standaard voertuig, maar is ontworpen voor speciale toepassingen. De laadcapaciteit is beperkt en daarom lozen bestuurders in veel gevallen afvalwater in het rioolsysteem of in een grote tanker voordat ze gaan rijden. De UrbanCombi is ook zeer geschikt voor het legen van vetputten, omdat vet, olie en smeermiddelen lichter zijn dan water. Met een eigen gewicht van circa 2.800 kilo heeft het voertuig echter zijn beperkingen.

Maar we hebben nu goed nieuws! Na aanpassingen aan het chassis is het nu mogelijk om de UrbanCombi te upgraden naar 3,5 ton. Ons engineering team heeft het voertuig op verschillende punten gewijzigd: grotere wielen, technische aanpassingen aan het rempedaal en luchtvering om de achteras te ondersteunen.

Door deze aanpassingen is het nu mogelijk de UrbanCombi te upgraden naar 3,5 ton, waardoor de auto 300 kilo extra kan dragen. De upgrade is al goedgekeurd in verschillende landen, zoals Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Noorwegen. In andere landen is dit op dit moment (nog) niet mogelijk.

Onze Noorse distributeur BN Miljo gaat hiermee voor de tweede primeur. Twee jaar geleden was deze distributeur de eerste in Europa die een UrbanCombi wist te verkopen. Ook nu verkoopt dit bedrijf als eerste de vernieuwde UrbanCombi van 3,5 ton. Het Noorse Avlopsvakten in Bergen is de eerste klant die gaat rondrijden in een 3,5 ton UrbanCombi. De nieuwe wielen en de kleurrijke autobestickering zorgen ervoor dat de UrbanCombi goed opvalt. Als u meer wilt weten over de UrbanCombi en een mogelijke upgrade, neem dan contact op met uw lokale Rioned vertegenwoordiger of stuur een e-mail naar [email protected].

 

3,5 ton UrbanCombi van Avlopsvakten, Noorwegen