De RioCom is niet meer weg te denken uit het straatbeeld in de binnensteden van Engeland. Het succes van deze rioolcombi is te danken aan zijn compacte afmetingen, ongekend krachtige pompen en grote mate van gebruiksvriendelijkheid. In Engeland wordt deze categorie voertuigen aangeduid als ‘single resolution vehicles’, voertuigen dus die alle problemen oplossen en zonder assistentie de klus klaren. Met een tankcapaciteit van 3.000 liter is de RioCom voor de meest uiteenlopende riool klussen inzetbaar.  

RioCom

Waar in het verleden veel grotere combi’s werden ingezet om ernstig vervuilde rioleringen te reinigen, vetputten te legen of ondergelopen kelders leeg te zuigen, verschijnt de RioCom steeds vaker. Deze kan gewoon in één of twee parkeervakken worden geparkeerd, zonder dat het wegverkeer hier hinder van ondervindt. De RioCom wordt gebouwd op een 7,5 tons Mitsubishi Fuso Canter chassis en heeft een totale lengte van iets meer dan 6 meter.  Met de 9-kanaals RioMote afstandsbediening worden start/stop, gasregeling en pompen door één persoon bediend. Omdat het om een PTO-uitvoering op een Euro-6 type chassis gaat, heeft de RioCom ook toegang tot lage emissiezones.

RioCom in use

De aanschafprijs van de RioCom is aanzienlijk lager dan die van een grote zuig/pers rioolreinigingswagen, maar ook de operationele kosten (denk bijvoorbeeld aan benzineverbruik, onderhoud, wegenbelasting) zijn veel gunstiger. Een C rijbewijs volstaat voor de bestuurder. Ondanks zijn geringe afmetingen is er op deze auto voldoende bergruimte aanwezig om gereedschappen, wegmarkering, camera en beschermende uitrusting op te bergen. De opbergkasten zijn voorzien van afsluitbare roldeuren om voetgangers en (brom) fietsers te beschermen.

Tot voor kort werd de RioCom exclusief voor de Engelse markt gebouwd. Daar is nu verandering in gekomen. Door het grote verkoopsucces is besloten om ook het vasteland te bedienen met een links sturend chassis. 

De RioCom is voorzien van een krachtige hogedruk pomp met 200 bar/72 lpm of 150 bar/100 lpm. De Jurop vacuümpomp heeft een capaciteit van maar liefst 8.200 lpm. Het zuighaspel is voorzien van max. 30 meter slang en het hydraulisch bedienbaar hogedrukhaspel wordt standaard geleverd met 80 meter MaxFlow hogedrukslang. Optioneel kan de RioCom worden geleverd met 100 of zelfs 120 meter hogedrukslang. Door het lage eigengewicht kan ruim 2.500 kg meegenomen worden. 

De enthousiaste reacties van onze klanten in Engeland willen we u niet onthouden. Meer weten? U kunt natuurlijk ook bellen of mailen met een van onze verkoopmedewerkers.