Demonstratie ProfiJet China

China is voor de meesten van ons dat grote onbekende land ver weg van ons kleine Nederland. We kennen het als lagelonenland en vaak bestaat het beeld dat in China armoede en ontwikkelingsachterstand nog hand in hand gaan. Maar die situatie is in snel tempo aan het kantelen. Geen enkel ander land in de wereldgeschiedenis liet zo’n grote economische groei zien als China in de afgelopen decennia. Elke acht jaar verdubbelt de economie van het land in omvang. Dat heeft allerlei consequenties. Met de welvaart neemt ook de verstedelijking in China snel toe. En die ontwikkeling zorgt op haar beurt ook weer voor nieuwe uitdagingen. Want al die verstedelijkte gebieden, waar miljoenen mensen wonen, produceren enorme hoeveelheden afvalwater. De Chinese overheid steekt dan ook veel geld in de infrastructuur om al dat afvalwater te verwerken. Steeds meer rioolbuis slingert zich daardoor ondergronds door de Chinese steden. Vele tienduizenden kilometers inmiddels. En al die rioolbuizen vragen om inspectie en onderhoud. Dat biedt kansen voor bedrijven als Rioned. Werken vanuit een basis in China en het liefst met een lokale partner vergroot de kans op succes daarbij enorm. En dat is waar Rioned sinds een aantal jaren op inzet in China.


Training van Chinese subdealers

Intensieve samenwerking met Chinese subdealers

Sinds 2015 zijn we in China intensiever gaan samenwerken met Beijing Readeast. Zij treden nu op als Rioned-kantoor China. Sinds we die samenwerking zijn aangegaan,zijn we erin geslaagd om meerdere Chinese bedrijven te vinden die nu Rioned dealer zijn. Deze bedrijven zitten nu vooral in de oostelijke provincies van China. Zowel in het zuiden als in het noorden. Omdat China zo groot is, zijn er veel regionale dealers nodig die de klant bezoeken met een demo-auto. Deze demo-auto’s zijn een belangrijke factor in het verkoopsucces. Door middel van productdemonstraties worden lokale klanten overtuigd van de kracht, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van onze compacte machines. En dat heeft zichtbaar succes. In Zuidoost-China bijvoorbeeld, heeft de inzet van de demo-unit tot nu toe al flink wat orders opgeleverd. Dat succes willen we in meer delen van China gaan realiseren. Daarom werken we er hard aan om ons netwerk verder uit te breiden. Ook in die delen van China waar we nu nog niet vertegenwoordigd zijn.

 

eControl+ met Chinese software 

Machines van Rioned met software in het Chinees

Voorheen verkocht Rioned in China losse machines voor inbouw in Chinese auto’s en vrachtwagens. Sinds de inzet van demo-units leveren we in toenemende mate ons complete concept: krachtige reinigingsapparatuur ingebouwd in een kleine, compacte bus. Tot nu toe gaat het hoofdzakelijk om ProfiJets waarvan een aantal met heet water optie. Enkele van deze machines zijn ook al in andere delen van China geleverd. De groeikansen zijn enorm. Om de groei verder te stimuleren en te faciliteren hebben we er inmiddels voor gezorgd dat de eControl+ ook in de Chinese taal beschikbaar is. Iedere machine die we met de eControl+ leveren, kunnen we dus van Chinese software voorzien. Eind 2018 zal een van onze medewerkers een tour door China maken om eerder geleverde machines met eControl+ te updaten zodat ook die beschikken over software in de Chinese taal.

Marketingondersteuning in China

De uitbreiding van ons netwerk en het beschikbaar maken van software voor de eControl+ in het Chinees zijn belangrijke stappen voor verdere groei op de Chinese markt. Om die groei nog meer te stimuleren gaan we de komende tijd volop inzetten op allerlei vormen van marketingondersteuning, zoals deelname aan vakbeurzen met onze Chinese Partners.Wil je daarover meer weten, neem dan contact op met onze verkoopafdeling in Tilburg.