Duizenden gebruikers over de hele wereld vertrouwen dagelijks op hun Rioned rioolreinigingsmachine. In dit artikel nemen we de Rioned CityJet en Rioned ProfiJet T4 onder de loep. Beide machines worden gebouwd met de beste componenten en zijn ontwikkeld om langdurig en intensief mee te werken. Toch hebben ze hebben elk hun eigen kwaliteiten. In dit blog zetten we daarom deze twee top hogedrukreinigingsmachines naast elkaar en vergelijken we ze op 5 punten.

Wat is het verschil op het gebied van aandrijving?

De Rioned CityJet is met verschillende aandrijvingen leverbaar. De CityJet kan worden geleverd met een benzinemotor, een volledig elektrische motor en PTO (Power Take Off), waarbij de machine wordt aangedreven door de motor van het voertuig waarin deze geplaatst is. 

Sinds kort is de CityJet ook leverbaar met V1505 common rail turbo dieselmotor. Al eerder vertelden we over deze nieuwe aandrijving. Met een vermogen van 33 kW / 44 pk is deze motor zeer geschikt voor de veeleisende gebruiker. In dit blog focussen we op deze aandrijving.

De ProfiJet T4 is uitgerust met dezelfde V1505 common rail turbo dieselmotor of met de nog krachtigere Kubota V2403-CR T motor. Deze motor levert een vermogen van 49 kW / 65 PK en is hierdoor perfect voor de zwaarste ontstoppingsklussen. 

Rioned CityJet VS ProfiJet T4

Waarom kiezen voor diesel?

Een hogedruk rioolreinigingsmachine met dieselmotor is zeer geschikt om veel en langdurige klussen uit te voeren. Een ander voordeel is dat een dieselmotor minder warm wordt dan een benzinemotor. Ook produceert een dieselmotor wat minder lawaai, wat de machine geschikt maakt voor het werken in drukke plekken zoals stadscentra en woonwijken.

Daarnaast is een machine met dieselmotor bij uitstek geschikt voor klanten die ook een bedrijfsbus op diesel rijden. Dit zorgt voor extra gemak aan de pomp. 

Beide motoren zijn voorzien van een common rail injectie systeem, voor maximale verneveling van de brandstof, een katalysator en roetfilter. De lucht die de machine verlaat is hierdoor, bij wijze van spreken, zelfs nog schoner dan de lucht die de machine ingaat! Hiermee voldoen de CityJet met V1505-CR T motor en ProfiJet T4 met deze of V2403-CR T motor aan de laatste Stage V emissienorm. 

Wat is het verschil in capaciteit?

Wanneer we beide machines vergelijken op basis van de capaciteit geleverd met een dieselmotor, zien we dat het topmodel ProfiJet T4, een waterflow biedt van maar liefst 130 liter per minuut. Het is daarmee de meest krachtigste machine in ons assortiment. De ProfiJet T4 is ook leverbaar met een capaciteit van 280 bar / 80 lpm. 

Voor wat betreft de CityJet is er volop keus in capaciteit. Dankzij de V1505 dieselmotor zijn er wel 6 verschillende capaciteiten leverbaar. Namelijk: 320 bar / 46 lpm, 250 bar / 60 lpm, 160 bar / 85 lpm, 270 bar / 54 lpm, 200 bar / 72 lpm en 150 bar / 100 lpm. Zo zit er dus altijd wel een geschikte configuratie bij.

Welke functies/opties zijn er mogelijk?

Naast de krachtigste is de ProfiJet T4 ook ons meest complete model. Behalve een 270° draaibaar, hydraulisch bedienbaar haspel en 2 400 liter water tanks, hoort onder meer een RioMeter slangmeter teller, eControlPlus bedieningskast en ECO stop functie tot de standaard uitrusting van deze topklasse rioolmachine. 

Optioneel kan de ProfiJet T4 onder andere worden uitgebreid met RioMote 7-kanaals afstandsbediening, RioSpindel automatisch slanggeleidersysteem, RioPulse pulsatorsysteem, extra grote watertanks, een tweede hogedrukhaspel (voor warm water) en een vast aanzuigventuri systeem.

Ook de CityJet zit vol met handige functies en wordt standaard geleverd met 2 300 liter watertanks, eControlPlus bedieningskast, ECO stop functie hydraulisch haspel met vrijloop en droogloopbeveiliging. 

Optioneel kan de CityJet naar wens worden uitgebreid met RioMote afstandsbediening, RioPulse pulsator, antivries systeem, slangmeterteller, extra grote watertanks, een tweede hogedrukhaspel en een vast venturi systeem.

Rioned ProfiJet T4

Welke bus is geschikt?

Het van de CityJet frame past in alle populaire, compacte bestelauto’s zoals de Mercedes-Benz Vito en Ford Transit. Er blijft dan nog voldoende ruimte over om andere gereedschappen en materialen zoals een verenmachine of inspectieapparatuur in uw bus op te bergen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een grotere bestelbus, is dit uiteraard ook mogelijk.

De grotere bestelbussen zoals de Mercedes Sprinter en Iveco Daily zijn ideaal voor het inbouwen van het lichtgewicht versterkte aluminium frame van de ProfiJet T4. Ook dan blijft er nog voldoende ruimte over voor het opbergen van extra gereedschap, of het plaatsen van opbergkasten.

Uiteraard helpen wij u graag de juiste keuze te maken. We kunnen het bestellen en inrichten van de bus en het inbouwen van de machine volledig voor u uit handen nemen.

Rioned CityJet

Wanneer kiest u voor welke machine?

Beide machines zijn dus zeer compleet en volledig op uw eigen wensen aan te passen. Maar wanneer kiest u nu voor de CityJet én wanneer voor de ProfiJet T4? De Rioned CityJet is bij uitstek geschikt voor dagelijks werk. Omdat de machine in een compacte bestelbus past, kunt u zonder problemen op moeilijk bereikbare plaatsen komen. Denk aan drukke binnensteden en parkeergarages. De CityJet is  leverbaar in veel verschillende capaciteiten, er is dus voor elk type klus een geschikte CityJet beschikbaar. 

De ProfiJet T4 is een grotere, krachtige machine. Dankzij de hoge waterflow is hij geschikt voor zware huishoudelijke, en industriële klussen. Maar natuurlijk is de uiteindelijke keuze ook sterk afhankelijk van uw eigen voorkeur. Onze collega’s denken graag met u mee, om ook voor u de beste oplossing te vinden!

Neem contact op met uw Rioned verkoopadviseur, mail naar [email protected] of bel naar +31 (0)13 547 91 00 voor meer informatie, prijzen en beschikbaarheid.