Afgelopen tijd zijn onze engineers en monteurs druk bezig geweest met het ontwerpen en bouwen van twee super complete FlexComs voor onze Deense distributeur JKL. In dit artikel vertellen we wat deze units zo speciaal maakt!

De veelzijdige combinatie unit

De Rioned FlexCom zuig- pers combinatie is ideaal voor gebruik in de bebouwde kom en op locaties waar grotere voertuigen moeilijk kunnen komen. Dankzij de gunstige gewichtsverdeling heeft de combi unit een stabiele wegligging.

In dit geval zijn de units gemonteerd op een 7,5t Mitsubishi Fuso Canter chassis. De 3.500 liter tank is voorzien van een hydraulisch beweegbaar tussenschot. Hiermee wordt de capaciteit van het schoon water of afvalwater aanzienlijk vergroot. Door de hydraulische cilinder wordt het tussenschot verplaatst, afhankelijk van de klus die er op het programma staat. Daarnaast kan de deksel van de tank ook hydraulisch worden bediend, waardoor deze gemakkelijk geleegd en gereinigd kan worden. Op het deksel van de tank vinden we hydraulisch hogedruk haspel met RioFree vrijloopsysteem en 100 meter NW13 slang.

In plaats van één zuighaspel, zijn deze units uitgerust met twee zuighaspels. Dankzij de hydraulische kranen kunnen de haspels op afstand worden bediend door middel van de RioMote.

Een kijkje onder de motorkap

In de volledig geïsoleerde machinekamer vinden we naast een Speck P52 hogedrukpomp met een capaciteit van 200 bar / 72 lpm en Jurop PNR83 vacuümpomp met een capaciteit van ca. 492m3/u, ook een 13 kanaals RioMote ontvanger en een vulhaspel met 50 meter NW19 slang. Ondanks dat je met deze temperaturen niet zo snel aan de winter en kou zal denken, is de unit ook voorzien van een antivriessysteem en Webasto heetwaterboiler om warm water te laten circuleren zodat het water in het hogedruksysteem niet bevriest tijdens het werken bij winterse temperaturen. Dit is in landen als Denemarken, en andere Scandinavische landen waar de temperatuur geregeld ver onder het vriespunt zakt, een erg handig optie. Ook aan de verlichting is gedacht. Naast praktische interieurverlichting zijn de FlexComs uitgerust met een werkverlichting voor extra werkcomfort en twee zwaailichten voor extra veiligheid. 

Extra bergruimte

Om accessoires en overige gereedschappen mee te kunnen nemen is er extra veel bergruimte gecreëerd. De roldeuren zorgen voor extra veiligheid, omdat deze niet uitsteken wanneer ze geopend zijn. Verder is een van de kasten extra laag, waardoor er gemakkelijk zwaarder aanvullend materiaal kan worden meegenomen zoals een grotere verenmachine of inspectie apparatuur. 

Bent u ook op zoek naar een passende oplossing op maat? Wij denken graag met u mee! Neem contact op met uw Rioned vertegenwoordiger, mail naar [email protected] of bel ons op +31 (0)13 547 91 00.