De COVID-19 pandemie heeft een enorme impact, zo ook op de wereldwijde wereldwijde milieutechnologie-industrie. In overleg met de adviesraad voor exposanten en de partners van IFAT, heeft Messe München een enquête gehouden onder de IFAT-exposanten. Hieruit bleek dat de meeste respondenten tegen het organiseren van IFAT in september 2020 zijn. Het zou daarom onaanvaardbaar zijn om IFAT door te laten gaan op de opnieuw geplande datum - niet alleen voor Messe München maar ook voor de beursdeelnemers. Bovendien mogen grote evenementen volgens de laatste aankondigingen pas weer vanaf begin september 2020 worden gehouden. Om alle klanten een betrouwbare basis te bieden voor de planning is er in nauw overleg met de exposanten adviesraad besloten om IFAT 2020 volledig te annuleren.

“Een veilige en succesvolle IFAT 2020 voor alle betrokkenen - dat was onze eerste zorg. Door de nog steeds onvoorspelbare omstandigheden is deze doelstelling helaas ook voor de nieuwe datum helaas niet meer haalbaar ”, legt Stefan Rummel, algemeen directeur van Messe München, uit.

De beurs werd al eerder uitgesteld van mei naar september. “We schrappen de alternatieve datum met pijn in het hart. De volgende IFAT vindt plaats van 30 mei tot 3 juni 2022”, zegt Rummel. Zelfs in deze turbulente tijd zien Messe München en het IFAT-team zichzelf als partners van de industrie: “We zullen ons platform blijven ontwikkelen en digitaal aanvullen om zo toch een ​​nieuwe impuls te geven aan de milieu-industrie. Zowel op onze thuisbasis in München als op internationaal gebied.”

Ifat afgelast

Duidelijke mening vanuit de branche

De beslissing om de beurs volledig te annuleren is gebaseerd op intensieve gesprekken met brancheorganisaties, partners en vele exposanten uit alle segmenten van IFAT. De enquête die onder alle ingeschreven exposanten werd gehouden leverde 1.933 reacties op. 64 procent van de respondenten gaf aan dat ze het niet gerechtvaardigd vonden om IFAT in september 2020 te houden vanwege de coronavirus crisis (737 respondenten). Daarnaast werd aangegeven dat het beter was om de beurs nog verder uit te stellen vanwege de lage verwachtingen van het succes van de beurs (507 respondenten). 85 procent van de ondervraagden verwacht niet dat de sector milieutechnologie vóór de eerste helft van 2021 economisch zal herstellen.

We kijken er naar uit om u te zien tijdens IFAT 2022 en we bieden onze excuses aan voor het ongemak. Meer informatie over de huidige situatie kan ook gevonden worden op de website van Messe München. Deze wordt continue bijgewerkt.

Bron: https://ifat.de/en/trade-fair/trade-fair-profile/latest-information/