De combinatie-units van Rioned worden, vanwege het compacte formaat, vaak ingezet op plaatsen die voor grotere voertuigen moeilijk toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld voor het legen van olie- en vetputten, ondergelopen kelders en het reinigen van ernstig vervuilde afvoeren en rioleringen. Behalve de toegankelijkheid, heeft een kleine zuig-pers combinatie-unit ook een economisch voordeel, omdat de operationele kosten ervan aanzienlijk lager zijn.

Rioned biedt haar klanten een serie concept voertuigen, die u zelf naar wens kunt configureren met tal van handige opties.

Rioned concepten

De UniCom is een van de varianten met een tankcapaciteit van 1.500 liter die op elk willekeurig chassis geplaatst kan worden. Met zijn eigentijds design en mogelijkheden tot uitbreiding is het een ware alleskunner. De grotere, 7.5 of 10 tons, FlexCom heeft een totale tankinhoud van 3.750 liter en is uitgerust met een krachtige hogedruk- en vacuum pomp waarmee iedere uitdaging aangegaan wordt. En voor de stoere rioolreiniger die ook wel eens off-road gaat, ontwikkelden wij de UrbanCombi met een 1.200 liter tank, opgebouwd op een Ford Ranger. Door zijn hoogte van slechts 1.83 meter is deze auto bij uitstek geschikt voor het gebruik in parkeergarages of op andere plaatsen waar de inrijhoogte beperkt is.

Vraag neemt toe

De laatste jaren zien we de vraag naar zuig-pers combinatie voertuigen snel toenemen. Vandaar dat er afgelopen jaar, als onderdeel van Project2020, twee nieuwe productie- en montagehallen in gebruik zijn genomen. Meer daarover leest u hier.

Met deze uitbreiding zijn we voorbereid op de toegenomen internationale vraag naar onze kleine combinatie-units. Ook in nabijgelegen landen zoals Duitsland zien we een sterk toenemende vraag. Samen met onze zusteronderneming Karo is Rioned ook in dit segment succesvol.  

7,5 tons FlexCom voor KSR Raue

In deze landen zijn met name de combi’s op een 7.5 tons chassis (zoals een Fuso Canter) erg populair omdat hiervoor in veel gevallen geen ‘groot’ rijbewijs nodig is.  Behalve de standaard-concepten leveren we ook op maat gemaakte modellen op basis van de wens van de klant. Een mooi voorbeeld hiervan is de combi voor KSR Raue uit Duitsland.

KSR Raue is een Duitse firma die zich voornamelijk richt op camera-inspecties, maar daarnaast hebben ze sinds een tijdje ook een rioolreiniging tak binnen het bedrijf. En deze bedrijfstak ontwikkelt zich snel. Tijdens de IFAT beurs in München werd de aandacht van meneer Raue getrokken door de Rioned FlexCom die tentoongesteld werd op de beursstand. Hij wist direct dat dit was wat hij nodig had. Hiermee hoeven ze niet langer te wachten tot andere bedrijven het riool voor hen komen zuiveren, maar kunnen ze alle werkzaamheden zelf uitvoeren. De combinatie van vacuüm- en hogedrukreiniging biedt dan uitkomst.

Speciale optie: de zuigslanggeleider

Rioolreiniger is een fysiek zware baan en daarom staan ergonomie en werkhouding van haar medewerkers bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Met behulp van een zuigslanggeleider maak je het werk fysiek een stuk minder belastend.

Met gebruik van de zuigslanggeleider hoeft er niet met de zware zuigslang ‘’gesleurd’’ te worden. De slang van de zuighaspel komt nu van boven en rust zodoende niet op de schouders van de operator. Ook de zwenkbare haspels en bedienknoppen zijn op ergonomische hoogte geplaatst zodat het praktisch is om mee te werken.

Bekijk hier het filmpje van de zuigslanggeleider in werking.

Meer informatie over onze combinatie-units? Neem een kijkje op de website of neem contact op.