Engeland is al lange tijd een belangrijke markt voor Rioned. Vanuit de twee kantoren die Rioned er heeft, worden klanten over het hele land bediend. Anders dan bij ons zijn in Engeland de waterleidingmaatschappijen verantwoordelijk voor het beheer van het rioolstelsel. Het uiterste zuid-westen van Engeland is het gebied van South West Water. In samenwerking met lokale distributeur Kensway Engineering vond hier onlangs een speciale gebeurtenis plaats.

Onder typische Engelse weersomstandigheden en in aanwezigheid van een enthousiast team vond in Roadford Lake Side in het zuiden van Engeland een belangrijke gebeurtenis plaats: Kensway Engineering & Rioned UK Ltd overhandigden South West Water de sleutels voor ruim 15 gloednieuwe bestelwagens uitgerust met Rioned AquaJets.

South West Water’s splinternieuwe auto’s met Rioned AquaJets

South West Water heeft meer dan 800.000 klanten in Devon en Cornwall. De totale lengte van het afvalwater netwerk is 15.500 km. Op 1 maart kwamen medewerkers van South West Water bijeen om de nieuwe Rioned Aquajets in ontvangst te nemen en om te worden getraind in het gebruik ervan. Ken Burton (eigenaar) van Kensway Engineering, dealer van het Rioned-product in het zuidwesten van het Verenigd Koninkrijk, en Mark Cox (Sales Manager) van Rioned UK waren bij dit project betrokken. Oorspronkelijk wilde South West Water de mogelijkheid bespreken om een speciale rioolreinigingswagen te ontwikkelen die groot genoeg was voor alle benodigde materialen maar tegelijkertijd niet meer dan 3500 kg zou wegen. Ken en Mark hielden voor het projectteam een live demonstratie van de Rioned AquaJet. Daarvoor gebruikten ze een kleinere jet-installatie dan normaal in een kleiner busje dan normaal om te laten zien dat het allemaal draait om het ontwerp en minimaal drukverlies, en niet zozeer om “hoe groter, hoe beter”.

 

Demonstratie van de Rioned AquaJet

De demonstratie was een succes en het team was er erg van onder de indruk dat zo’n klein apparaat zoveel mogelijkheden bood. Omdat laag gewicht en hoge kwaliteit voor dit project steeds prioriteit hadden, heeft Kensway Engineering alle busjes uitgerust met speciale aluminium opslagruimte en een waterdichte laklaag. Na bestelling en levering van de AquaJets verzorgde Mark Cox van Rioned UK op 1 maart jl. voor het team van South West Water een uitgebreide producttraining.

South West Water heeft ook een vijfjarencontract voor onderhoud en reparatie afgesloten met Kensway Engineering, zodat ze dit nu voor een vaste prijs met een gerust hart aan de experts kunnen overlaten.

South West Water team

Radenko Danilovic, Project Manager van South West Water, vertelde ons dat ze vanwege de compacte afmetingen en het grote vermogen voor de Rioned AquaJets hebben gekozen. Omdat het totale gewicht minder dan 3500 kg bedraagt, hebben de medewerkers geen groot rijbewijs nodig om met de busjes te mogen rijden.

Andrew Roantree, Directeur Waste Water Services van SWW: “Dit is een aanzienlijke investering in het team van Customer Service and Networks voor wat betreft het materiaal en de ontwikkeling van onze mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hiermee een snelle, betrouwbare en flexibele service kunnen verlenen aan onze klanten en het milieu.

De belangrijkste reden waarom het South West Water Management dit project in gang heeft gezet, was het verbeteren van de dienstverlening en efficiëntie. Dankzij deze nieuwe Rioned AquaJets met Riomote afstandsbediening, eControl+, 100 meter lange hogedrukslangen en complete spuitkoppensets kan South West Water alle klussen nu met één man klaren. Het team heeft er zin in om met het nieuwe materiaal op pad te gaan!

Ken Burton: “Dit was een uitermate interessant project, waarbij de kwaliteit van het materiaal, gecombineerd met de uitrusting van het voertuig en onze lokale service uiteindelijk de doorslag hebben gegeven.”