Anno 2014 volgen productontwikkelingen zich steeds sneller op. Om aansluiting te houden bij de wensen van onze klanten en onderscheidend te blijven is innovatie een must. We kijken dan niet alleen naar het redesign van complete machines, maar onderzoeken ook belangrijke deelaspecten hiervan. Bijvoorbeeld de bediening- en besturing van onze hogedrukmachines. We hadden het idee dat deze nog eenvoudiger kon en zochten naar een oplossing om essentiële informatie op een duidelijke manier te presenteren. Met deze uitdaging ging een projectteam bestaande uit; Marc Soethout, Manager Engineering bij Rioned, Marcel van Bavel, Senior Engineer en projectleider André Randsdorp, Manager Purchasing, aan de slag om een nieuwe besturing te ontwikkelen voor onze hogedrukreinigingsmachines en combinatie-units.

Als samenwerkende partij werd Venne Electronics uit Maastricht gekozen. Tijdens een brainstorm sessie ontstond het idee de machines uit te breiden met een digitale display. Hiermee kan de gebruiker specifieke informatie over de werking van de machine opvragen. Omdat het opmaken van menu's, zowel functioneel als grafisch, een aparte tak van sport is, heeft GBO Design uit Helmond de opdracht gekregen om dit deel vorm te geven. GBO Design kwam daarop met het idee om de hele bedieningsinterface opnieuw ontwerpen. En daarmee was de geboorte van de eControl een feit!

IMG 3724 s

Fotos: brainstormsessies over de eControl
De eerste schetsen

Niet zonder trots werd het concept voor het eerst 'live' gepresenteerd op de IFAT in München. Dit compleet met uitgewerkte schermen en een, in ons marktsegment, revolutionaire bediening.

DSC 0025 s

Foto's: Marcel en Marc aan het werk
Het was moeilijk kiezen

Daarna moest het ontwerp verder worden geoptimaliseerd. De oorspronkelijke opdracht aan Venne was inmiddels uitgebreid met het ontwikkelen van software om de menu's aan te sturen en te kunnen werken met een druk/draaiknop als navigator. Prototypes werden getest, programma's aangepast en ontwerpen op de proef gesteld. Een strakke planning werd wekelijks gecontroleerd en bijgestuurd.

eControl-s

Ontwerpfase: schets door GBO Design
En dit is 'm dan! De nieuwe Rioned eControl

En nu zijn we trots dat de eControl+ voor alle met diesel aangedreven modellen met afstandsbediening en de eControl (zonder display) voor alle met benzine aangedreven modellen met afstandsbediening, gepresenteerd kan worden tijdens ons Open Huis!

Naast een onderscheidende vormgeving, biedt de eControl(+) de gebruiker de volgende voordelen:

  • Volledig IP65 en daarmee nog betrouwbaarder in zware omstandigheden
  • Duurzame, industriële en UV bestendige membraamtoetsenfolie
  • Eenvoudige bediening met vaste bedrukking voor functies en ingebouwde urenteller (alleen eControl)
  • Eenvoudige bediening met handige druk/draaiknop en aangelichte functietoetsen (alleen eControl+)
  • Sunlight readable 4,3" full colour LCD display met informatie over de werking van de machine (alleen eControl+)
  • Duidelijke menu-structuur met optie-selecties (alleen eControl+)
  • Informatie over service-interval en draaiuren (alleen eControl+)
  • Voorzien van RioLightbar TM waarmee niet alleen storingen maar ook het gebruik van onze ECO systemen (optioneel) nog inzichtelijker zijn voor de gebruiker (alleen eControl+)

We baseren toekomstige ontwikkelingen op het platform dat vanaf nu beschikbaar is. Daarmee kunnen wij innovaties op de markt brengen die voor jou als gebruiker het verschil maken tussen een goede ontstoppingsmachine, en een geweldige!