Foto: Demo CityJet bij Rioned in Tilburg

Het is dinsdag 17 maart 2015. Flarden mist hangen nog boven de weg als Robert Beaumont het bedrijfsterrein van Rioned in Tilburg opdraait. Robert is vertegenwoordiger van de firma Assainipieces Services in Couri?res, Frankrijk. Hij komt net terug uit Noord-Frankrijk. Daar heeft hij met de nieuwe demo-CityJet een toer langs 10 klanten gemaakt.

In de bedrijfskantine spreken we Robert. Hans de Laat schuift ook aan. Hans is Export Area Manager bij Rioned. Onder het genot van een warme kop koffie komen de verhalen los.

Rioned en demo-auto’s, hoe zit dat?

Hans: “Het verkoopteam van Rioned beschikt over verschillende demonstratie-auto’s. Begin 2015 hebben we drie nieuwe auto’s en een aanhanger in gebruik genomen. Hiermee kunnen we klanten op locatie het gebruiksgemak en de prestaties van onze machines zelf laten ervaren. En dat kan door heel Europa zijn. In de komende maanden zitten we ondermeer in Polen, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Duitsland. Op het programma staat een mix van vakbeurzen, open dagen bij distributeurs en roadshows. Tijdens roadshows bezoeken we 4 tot 5 klanten per dag op locatie.”

“We rijden zelf met de demo-auto’s, maar niet altijd”, gaat Hans verder. “Regelmatig rijden studenten of bijvoorbeeld gepensioneerden voor ons de wagens naar hun bestemming in Europa. Daarvoor maken we vaak gebruik van Car Class. Dit bedrijf biedt chauffeursdiensten aan. Als het nodig is, vliegt iemand van Rioned er dan achteraan.”

Robert Beaumont voor de nieuwe demo-CityJet
Robert Beaumont voor de nieuwe demo-CityJet
On tour: Pisa Italië

Hoe reageren de klanten?

“Demonstraties geven klanten een goed beeld. Dan zien ze de mogelijkheden van een machine in het echt. Dat is veel krachtiger dan alles wat op papier staat. We krijgen dan ook vaak echte wauw-reacties. Bijvoorbeeld als klanten de ProfiJet met Heet Water Systeem aan het werk zien. Een machine die zeer geschikt is voor het reinigen van buizen die vervuild zijn met vet, olie of kalk. Reinigen met warm water is nog vrij uniek. Alleen in Scandinavië is dat gebruikelijk. Maar het is wel effectiever en tot 5 keer sneller dan bij normale reiniging met koud water.”

Enthousiast vertelt Hans verder: “In een Mercedes Benz Vito hebben we een CityJet met het nieuwe eControl bedieningssysteem ingebouwd. Daar toeren we mee rond om onze klanten vertrouwd te maken met deze innovatie op het gebied van machinebesturing. Het is dezelfde demo-auto waarmee Robert net terug is uit Frankrijk.”

Robert: “De nieuwe eControl is helemaal van deze tijd. Eenvoudig te bedienen en met tal van handige systeemaanduidingen. Mijn klanten waren erg onder de indruk van de eControl. Vooral de jonge generatie die is opgegroeid met smartphones en computers is zeer te spreken over het heldere display en de intuïtieve manier van bedienen. Maar er was ook veel lof voor andere aspecten van de CityJet. Het brede haspel met elektrische vergrendeling en de compacte bouwvorm worden goed ontvangen in Frankrijk. Net zoals de plaatsing van de motor en pomp. Die zijn direct toegankelijk wat heel belangrijk is voor onderhoud en service.”

Zelf een demo-voertuig in actie zien?

Klanten die een van de nieuwste Rioned machines in Nederland of België in actie willen zien, kunnen daarvoor een afspraak plannen met de afdeling verkoop van Rioned. In andere landen kunnen klanten daarvoor terecht bij hun distributeur.