Riool RIR 24/7 Service uit Swalmen/Roermond is een fullservice-dienstverlener voor bedrijven en particulieren. RIR is gespecialiseerd in rioleringen van 32 mm t/m 250 mm. Dat zijn de buizen die je aantreft in en om huizen en gebouwen. Fullservice betekent dat je Riool RIR kunt inschakelen voor ontstoppen, reinigen, inspecteren, detecteren, repareren en renoveren. Voor al deze werkzaamheden werkt RIR met de modernste apparatuur.

Service op het hoogste niveau

William Huppertz, eigenaar/directeur van Riool RIR: “Service op het hoogste niveau, dat is wat wij bieden. Bij ons is iedere klant koning. Om dat waar te maken bieden wij een totaalpakket. Van rioolonderhoud tot complete renovatie. Ons motto: u heeft een probleem, wij sporen en lossen het op! En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Zo hoeft de klant nooit lang met een rioolprobleem te blijven zitten. Wij werken uitsluitend met vakbekwame, goed opgeleide medewerkers en met de modernste apparatuur. Bijvoorbeeld met de FlexJet+ geleverd door onze huisleverancier Rioned. Met deze krachtige hogedrukreiniger is het vakkundig reinigen en ontstoppen van huisaansluitingen en riolen snel gebeurd. Rioned heeft de Flexjet+ op ons verzoek met diverse extra’s uitgerust. Bovenop de standaarduitvoering is de FlexJet+ voorzien van afstandsbediening, een werklamp, zwaailicht en een hogedrukslang van 80 meter. Dankzij dit soort moderne apparatuur kunnen wij onze service en dienstverlening naar een nog hoger niveau brengen.”

Riool repareren zonder hakken en breken

RIR zoekt steeds naar de beste oplossingen. Oplossingen die zo min mogelijk overlast geven, kostenbesparend zijn en het beste resultaat opleveren. Ook dat verstaat RIR onder fullservice. Neem rioolrenovatie: hak-, breek- en graafwerkzaamheden zijn daarvoor vaak helemaal niet nodig. En als het niet hoeft, gaat RIR ook niet hakken en breken. RIR kan rioolrenovatie en -reparatie met een moderne techniek uitvoeren. Dit heet rioolrelining. Bij rioolrelining worden bestaande leidingen vernieuwd door het aanbrengen van een laag kunststof op de binnenwand van de buis. Dat gaat eenvoudig en snel. Veel gescheurde, beschadigde en lekkende buizen zijn zo te repareren en kunnen dan weer tientallen jaren mee. De techniek is toepasbaar in alle soorten leidingen. Het grote voordeel is dat vloeren, bestratingen, tuinen of openbare verhardingen gespaard blijven. Ook drukke verkeerspunten en straten blijven toegankelijk en panden en woningen blijven gewoon bruikbaar. Relining bespaart veel kosten, overlast, ergernissen en energie. Bovendien spaart relining ook het milieu.


Het relinen voert RIR geheel in eigen beheer uit door heel Nederland. Het bedrijf beschikt daarvoor over eigen machines en goed opgeleide medewerkers. Relinen vraagt om een grondige inspectie van de buis. Daarvoor beschikt RIR over speciale apparatuur waaronder inspectiesystemen van Rioned.

Meer weten over de FlexJet+ of de inspectiesystemen van Rioned? Maak een afspraak met de afdeling verkoop van Rioned.

Foto: RIR-servicewagen uitgerust met de FlexJet+