Voor onze Deense partner JKL Teknik A/S produceerde Rioned een veelzijdige hogedruk- en vacuüm combinatie unit die gemonteerd is op een tandem-assige aanhanger.

JKL Teknik A/S is een dynamisch en zeer gespecialiseerd bedrijf met een lange historie en een gedegen kennis op het gebied van apparatuur voor riool werkzaamheden. Met meer dan 20 jaar ervaring is JKL goed toegerust om klanten te adviseren op het gebied van inspectie- en detectie apparatuur, hogedruk machines, combinatie machines, robot freezen en afsluiters. JKL is de Deense importeur van verschillende toonaangevende Europese fabrikanten zoals IPEK, WinCan, MiniCam, IMS en natuurlijk ook Rioned.

“De nieuwe Unicom zal ingezet worden voor demonstraties, maar ook bij klanten die snel behoefte hebben aan een veelzijdige machine voor reinigings- en ontstoppingswerkzaamheden. JKL speelt daarmee in op de sterk groeiende markt vraag naar een snelle oplossing voor een acuut capaciteits vraagstuk .” aldus Hans de Laat, Manager Marketing en Distributie van Rioned. 

De combinatie-unit is voorzien van een schuin aflopend tussenschot voor het eenvoudig legen van de vuilwatertank. Met een totale hoogte van minder dan twee meter, is deze unit ook ideaal voor parkeergarages, waar grotere combinatie eenheden meestal niet terecht kunnen. De unit functioneert volledig op zichzelf en wordt aangedreven door een Kubota V1505-dieselmotor. De Rioned/Speck hogedrukpomp levert 200 Bar/60 lpm en heeft een MEC 5000 vacuümpomp met een capaciteit van 300m3 per uur.

De totale tankinhoud is 1.500 liter, opgedeeld in een 700 liter afvalwater compartiment en een 800 liter schoonwater sectie. Het eControl+ besturingssysteem, dat onlangs een Red Dot Award won, kan alle functies aansturen en de Riomote afstandsbediening met 9 kanalen zorgt ervoor dat een persoon de machine kan bedienen. De hogedrukhaspel is zwenkbaar waardoor onder alle hoeken gewerkt kan worden. De zuighaspel heeft een directe verbinding met de tank. Hierdoor hoeft de gebruiker alleen maar af te rollen, de pomp in te schakelen om aan de slag te kunnen gaan.

Deze “Silver Bullet” toont ons vermogen om bijzondere machines te bouwen, die perfect aansluiten op de behoeften van onze klanten.