Nog maar een paar weekjes te gaan en dan zitten we in 2018. Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Graag blikken we nog eens kort terug op wat er in 2017 allemaal bij Rioned gebeurd en veranderd is.

61 jarig bestaan

In 2016 vierden we ons 60 jarig bestaan en hebben we op diverse momenten stil gestaan bij de veranderingen en groei die Rioned en haar medewerkers de afgelopen decennia hebben doorgemaakt. Ook in 2017 zet de groei gestaag door.

Het Rioned team tijdens het 60 jarig bestaan in oktober 2016

Uitbreiding pand en personeel

Vanwege deze aanhoudende groei is ‘’Project2020’’ in het leven geroepen. Dit projectteam bereidt Rioned voor op de groei die we nu doormaken en ook de komende jaren nog verwachten. Met de ingebruikname van twee nieuwe productiehallen is de eerste stap gezet op weg naar het jaar 2020. Rioned investeert niet alleen in het vergroten van de montagehal; ook het aantal monteurs groeit en op dit moment zijn nog diverse vacatures op onze productieafdeling.

 

De nieuwe productiehallen van Rioned

Internationale uitbreiding

Ook internationaal is Rioned flink gegroeid. Dit succes is mede te danken aan innovaties als het eControl+ besturingssysteem, nieuwe machines zoals de AquaJet+ en onze vakkundige medewerkers. Rioned is volop in beweging. In mei 2017 hebben we in Duitsland het bedrijf Karo overgenomen om nog succesvoller te zijn in ons buurland. Afgelopen jaar heeft ook Amerika de weg naar Rioned gevonden en samen met ons zusterbedrijf Spartan Tool leveren we er machines die speciaal voor deze markt ontwikkeld zijn.

Spartan Tool verkoopt de machine die hier bekend staat als CityJet, onder de naam Urban Warrior

Emissie-eisen

Omdat de emissienormen van Amerika vooruit lopen op die van Europa, zijn deze machines uitgerust met nieuwe motoren die minder schadelijke stoffen uitstoten. In 2019 zullen ook hier de emissie-eisen aangepast worden en mag de huidige generatie dieselmotoren niet meer gebruikt worden. Daarom zijn we volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe aandrijvingen.

Motor ProfiJet T4

Open dagen Rioned

Eind september en begin oktober was het feest bij Rioned. Iedereen die altijd al eens graag een kijkje achter de schermen had willen nemen bij Rioned, kreeg daar nu de kans voor. Rondleidingen, demonstraties, entertainment en versnaperingen, er was voor ieder wat wils. En een aantal producten waren verkrijgbaar tegen een aantrekkelijke kortingsprijs. (prijzen gelden nog t/m 31 december 2017, bekijk de actiefolder hier).

Rioned open dag

Nieuw jaar, nieuwe plannen

Inmiddels richten wij ons volop op het komende jaar, er staat weer van alles te gebeuren. Zo zijn we natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor de VSK beurs in Februari. En ook internationaal staan er veel evenementen en beurzen op de planning. We hopen je daar te ontmoeten of natuurlijk op ons kantoor in Tilburg. Voor nu alvast hele fijne feestdagen en tot in 2018!