2020 was een uitzonderlijk jaar en Covid-19 heeft een enorme impact op ons leven, zowel privé als zakelijk. Ondanks alles kunnen we met een goed gevoel terugkijken op het afgelopen jaar. In dit laatste blog van het jaar, zetten we alle hoogtepunten nog eens op een rijtje. 

Mooie combi’s en krachtige machines

Ook in 2020 hebben we onze klanten weer blij gemaakt met mooie combi’s en compacte inbouwmachines. Zo nam Gemeente Zwijndrecht dit jaar alweer hun derde combinatie unit in ontvangst, leverden we drie MultiJets aan Van der Velden Rioleringsbeheer en mochten we veel nieuwe klanten verwelkomen, waaronder Jan Sobry. Ook Rioned UK heeft dit jaar hard gewerkt. Zo leverden ze onder andere een stoere RioCom met heel veel LED verlichting aan MDL Plant, een flitsende gele RioCom aan London Drainage Facilities en vier RioCom’s aan Scottish Water’s Highland region

Gemeente Zwijndrecht Combi

Stage V

Al eerder schreven we wat deze strengere emissie eisen precies zullen betekenen voor onze branche. In het afgelopen jaar is Stage V officieel van kracht gegaan. We hebben voor iedere situatie een geschikte oplossing leverbaar. Een van deze oplossingen is de eCityJet, welke dit jaar voor het eerst in het werkveld is getest door Van der Velden Rioleringsbeheer. De Rioned eCityJet is helemaal klaar voor de toekomst. Door de elektrische aandrijving is de uitstoot van uitlaatgassen tot nul gereduceerd  Naast een machine met elektrische aandrijving, hebben we, naast onze Stage V machines met benzinemotor, in november ook de CityJet met Kubota V1505-CR Turbo diesel motor geïntroduceerd. Deze combinatie is bij uitstek geschikt voor klanten die graag een machine met dieselmotor willen, omdat ze ook een bedrijfsbus met diesel rijden en hun machine iedere dag intensief gebruiken.

Van der Velden test eCityJet

Deelname VSK

Vlak voordat de wereld op zijn kop werd gezet door het Coronavirus, namen we in februari deel aan VSK in Utrecht. Op onze prachtige stand, ontworpen en gebouwd door Het Realisatiekwartier, konden de bezoekers onze nieuwste producten bekijken en uitproberen. Een van deze producten was de gloednieuwe Victor. De nieuwe Victor Light en Premium overtreffen hun voorgangers met een aantal handige functies, die ontstoppingsklussen nog makkelijker maken. Zo is de draaisnelheid van de veer in de Victor Premium traploos instelbaar, wat deze machine nog breder inzetbaar maakt. De nieuwe Victor wordt nu volop getest, maar zal in het begin van het nieuwe jaar officieel worden geïntroduceerd.

Rioned VSK Utrecht 2020

Naar aanleiding van onze deelname aan VSK werden we door RTL Z benaderd om in het programma “Doe maar Duurzaam” een item te doen over onze eerste, volledig elektrische rioolreinigingsmachine, de eCityJet. Het item was in april te bekijken op televisie en is nu nog terug te kijken via YouTube.

Nieuwe producten

Op het gebied van productontwikkeling hebben we in 2020 zeker niet stilgezeten. Naast dat we in februari de opvolger van de huidige Victor en Mini Victor voor het eerst aan het grote publiek lieten zien, introduceerden we in mei de RioCom in Europa. Tot voor kort werd deze compacte combi exclusief voor de Engelse markt gebouwd, maar door het grote verkoopsucces is besloten om ook het vasteland te bedienen met een links sturend chassis. 

RioCom Europa

In september introduceerden we de nieuwe, flexibele manier van rioolreiniging namelijk, de RioFlex en RioFlex Mini. Het hoge toerental maakt de RioFlex uniek in zijn soort. Het is daarnaast de enige rioolreinigingsmachine in zijn klasse die wordt geleverd met een radiografische afstandsbediening met display. Met behulp van de afstandsbediening kunnen de maximale rotatiesnelheid en het koppel traploos worden ingesteld, waardoor het risico op schade en ongevallen wordt geminimaliseerd. Er blijkt veel interesse voor deze manier van werken. Eén van de geïnteresseerden die zich al vrij snel bij ons meldde, was Roel Vermeer van Van Vught Rioleringen. Zij hebben de RioFlex uitvoerig getest in het werkveld

RioFlex

Sinds oktober is Rioned officieel dealer van USB spuitkoppen. USB is een Duitse producent van hoogwaardige, roestvrijstalen spuitkoppen. Door uitsluitend gebruik te maken van de sterkste en duurzaamste industriële materialen zijn de spuitkoppen resistent tegen chemicaliën, zuren en logen en andere minerale stoffen. 

Toch verbonden blijven via online communicatie

Door de Corona crisis hebben we minder bezoek ontvangen dan normaal. Ook konden we niet al onze klanten en relaties bezoeken zoals we dat gewend waren. Om toch met elkaar in contact te blijven, heeft online communicatie het afgelopen jaar een grote rol gespeeld. Naast Facebook, LinkedIn, YouTube en Twitter, zijn we sinds april ook actief op Instagram. Hier delen we allerlei mooie en nieuwe productvideo’s en foto’s. Ook geven we regelmatig een kijkje achter de schermen en delen we exclusieve content. Via het blog op onze website deelden we daarnaast regelmatig handige gebruiks- en onderhoudstips en updates over alles wat er in en om ons bedrijf speelde. 

Rioned online communicatie

Samen met Capture Rebels en Inpetto Fotografisch hebben we dit jaar daarom mooie content gemaakt. Zo hebben we naast verschillende nieuwe productvideo’s van de RioCom, de MiniJet, de RioFlex en de UrbanJet ook mooie productfoto’s gemaakt waardoor we onze website en nieuwe catalogus een frisse, nieuwe uitstraling hebben kunnen geven. Momenteel is de nieuwe catalogus in het Engels en Nederlands verkrijgbaar. We zijn druk bezig met een Franstalige versie. Deze wordt begin 2021 verwacht.

Vooruitkijken op 2021

Ondertussen kijken we al uit naar 2021. In dit jaar zullen we ons 65 jarig bestaan vieren en introduceren we diverse interessante innovaties en verschillende HD-modellen. We kijken uit naar dit feestelijke jaar en gaan dit graag samen met u en in goede gezondheid tegemoet.

We bedanken u voor het vertrouwen in onze organisatie en onze producten!

Wij wensen u fantastische feestdagen en een geweldig 2021!

Team Rioned