Onderhoudstips

HANDIGE TIPS VAN ONZE EXPERTS OM UW MACHINE IN OPTIMALE CONDITIE TE HOUDEN

Simpele trucs komen de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw machine ten goede. Lees hier de tips van onze experts. 

KOUDE START

Een accu gaat zo’n drie tot zeven jaar mee. Bij lage temperaturen daalt de capaciteit van de accu en wordt de startweerstand van de motor groter. Mogelijk leidt dat tot moeilijker of zelfs  niet kunnen starten. Laat de accu dus controleren en desnoods vervangen.

 
 

EURO98

Tegenwoordig zijn pompstations wettelijk verplicht dezogeheten E10-benzine te verkopen. E10-benzine bestaat voor 10 procent uit bio-ethanol, een alcohol die wordt gemaakt van natuurproducten zoals mais en riet- en bietensuiker. Hierdoor moet deze benzine ververst worden als de machine een maand of langer heeft stilgestaan, anders kan dit leiden tot schade aan de carburateur. Gebruikt u de machine niet zo vaak? Dan adviseren we om Euro98 te gebruiken omdat  dit minder schadelijk is voor de carburateur.

VOORKOM SCHADE DOOR PEKEL

In de winter wordt bij de gladheidsbestrijding van wegen strooizout gebruikt. Het mengsel van zout en sneeuw dat op de weg achterblijft wordt ook wel pekel  genoemd. Pekel heeft een sterk corroderende werking wat zeer nadelig is voor de  carrosserie van auto’s en aanhangers. Zorg ervoor dat uw auto of aanhanger dagelijks goed wordt schoon gehouden. Dit voorkomt roestvorming aan uw machine. 

 
 

REINIGING SPUITKOPPEN

Om optimale effectiviteit van uw spuitkoppen te garanderen, adviseren wij om de gaten van de spuitkoppen goed vrij houden. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door middel van een klein boortje. Rioned levert tevens speciale prikkersets voor het schoonhouden van spuitkoppen.

ROTERENDE SPUITKOP

Roterende spuitkoppen hebben een 360° bereik en zijn zeer geschikt voor het reinigen van buizen. Om ervoor te zorgen dat uw roterende spuitkop goed blijft roteren, raden wij u aan om deze regelmatig in een potje met diesel of dunne olie te zetten.

 
 

VOORKOM BEVRIEZING VAN DE WATERTANK

Strenge winterse omstandigheden kunnen uw pomp en andere belangrijke componenten van uw machine ernstig beschadigen. Voorkom bevriezing van de watertank door te zorgen voor voldoende antivries. Koppel de hogedrukslang aan de vulslang en laat het systeem de antivries-vloeistof drukloos doorpompen. Als tijdens het werk de antivries opraakt, laat de machine dan drukloos doordraaien.

GEBRUIK ROOKMACHINE

Om ook de binnenzijde van de rookmachine goed schoon te houden, adviseren wij u om na de  werkzaamheden de neveltoevoer uit te schakelen door middel van de on/off schakelaar. Laat vervolgens  de machine minimaal nog 10 minuten draaien om te voorkomen dat er nevelvloeistof in het apparaat achterblijft.

 
 

REINIGING WATERFILTER

Water in de watertanks kan worden vervuild door algen, kalk en cavitatie. Om ervoor te zorgen dat deze vervuiling niet in de hogedruk pomp en slang terecht komt, is uw machine uitgerust met een waterfilter. Voor optimale filtering van het water is het van belang dat het waterfilter tijdig wordt gereinigd. Doordat het waterfilter voorzien is van een doorzichtige filterpot kunt u goed zien wanneer het tijd is om  het filter te reinigen. Smeer na het reinigen een klein beetje vet aan de schroefdraad, dan sluit het waterfilter beter af.

GEBRUIK CAMERA’S

Verleng de levensduur van uw inspectiecamera door de camera regelmatig te reinigen. Vuil dat niet verwijderd wordt, kan de vitale componenten van uw inspectieapparatuur beschadigen. Controleer daarnaast de aansluitingen tussen de camerakop en de duwkabel om mogelijke beschadigingen of andere problemen vroegtijdig te signaleren.

 

 Rioned onderhoudstips

Meer informatie over onderhoud aan uw Rioned machine? Neem vandaag nog contact met ons op!

Bel ons

+31 (0)13 54 79 150

WhatsApp ons

+31 (0)6 11 29 09 27 (WhatsApp only)

Mail ons

[email protected]