Onderhoudstips

Simpele trucs komen de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw machine ten goede. Lees hier een aantal tips van onze monteurs. Heeft u specifieke vragen over onze apparatuur, neem dan contact met ons op. Bij een eventuele storing staat onze storingsdienst altijd voor u klaar. Heeft u aanvullingen op onze tips, of zelf goede ervaringen opgedaan met betrekking tot het onderhouden van onze machines? Stuur dan een mail naar service@rioned.com, uw inbreng wordt op prijs gesteld.

Bereken slangdoorsnede

Bereken de doorsnede van de hogedrukslang door gebruik te maken van onderstaande tabel. 

 Bereken slangdoorsnede

Koude start

Een accu gaat zo'n drie tot zeven jaar mee. Bij lage temperatuur daalt de capaciteit van de accu en wordt de startweerstand van de motor groter. Mogelijk leidt dat tot moeilijker of zelfs niet kunnen starten. Laat de accu dus controleren en desnoods vervangen.

Voorkom bevriezing watertank

Zorg voor voldoende antivries in de watertank. Koppel de hogedrukslang aan de vulslang en laat het systeem de vloeistof drukloos doorpompen. Als tijdens het werk de antivries opraakt, laat de machine dan drukloos doordraaien.

Reiniging spuitkoppen

Met een klein boortje kunt u de gaten van uw spuitkoppen goed vrij houden. Rioned levert tevens speciale prikkersets voor het schoonhouden van spuitkoppen.

Onderhoud roterende spuitkop

Uw roterende spuitkop blijft beter roteren als u deze regelmatig in een potje met diesel of dunne olie zet.

RDW keuring nieuwe aanhangers

Rioned is door de RDW gecertificeerd om zelf keuringen van geremde aanhangers uit te voeren. Dit bespaart u een hoop tijd en kosten.

Reiniging waterfilter

Het waterfilter moet tijdig worden gereinigd. Smeer een klein beetje vet aan de schroefdraad, dan sluit het waterfilter beter af.

Voorkom schade door pekel

Pekel tast het zinkwerk van uw aanhanger aan. Zorg ervoor dat uw aanhanger dagelijks goed wordt schoon gehouden. Dit voorkomt roestvorming aan uw machine.