South West Water in het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs 36 Rioned hogedrukrioolreinigingsmachines in ontvangst genomen. Voor één specifiek project leverden Rioned en Kensway Engineering 6 bestelwagens met CityJets en 30 met AquaJets.

Rioned is al lange tijd actief in Engeland en heeft de meeste watermaatschappijen in haar klantenbestand. Deze maatschappijen zijn behalve leverancier van drinkwater op de Engelse markt ook verantwoordelijk voor het afvalwater. South West Water is precies zo’n bedrijf.

Overhandiging van de nieuwe, ingebouwde rioolreinigingsmachines

In juni 2015 startte Waste Water Networks van South West Water een project voor de strategische evaluatie van hun manier van werken. Responssnelheid en het oplossen van rioolproblemen zijn van essentieel belang voor de tevredenheid van de klanten van South West Water.

Het project bestaat uit meerdere fasen. Bij de eerste levering door Rioned in maart 2017 werd eenmansbediening geïntroduceerd als standaard voor alle rioolreinigingswerkzaamheden van South West Water. Dankzij training, nieuw materiaal en opwaardering van bestaande rioolreinigingsmachines naar Rioned AquaJets werd hiermee de capaciteit van het bestaande team verdubbeld. Hier leest u meerover de eerste levering in dit project.

Mark Cox traint het team van South West Water

De nieuwe voertuigen met ingebouwde apparatuur zijn enthousiast ontvangen door de medewerkers. “Ik heb mijn machine begin maart opgehaald en er de afgelopen vier maanden mee gewerkt” aldus een lid van het team. “Nu ik de beschikking heb over een nieuwe set gereedschap, spuitkoppen, wortelsnijders, een CCTV-camera en een krachtige rioolreinigingsmachine kan ik een betere service verlenen aan onze klanten en heb ik de kans mezelf te bewijzen. De veranderingen zijn een heel positieve stap en ik vind het fijn om met het nieuwe materiaal te werken – het is efficiënt en gebruiksvriendelijk.”

Medewerkers van South West Water inspecteren hun nieuwe apparatuur

Radenko Danilovic, Project Manager voor South West Water, is al vanaf het begin bij het project betrokken en ziet de nieuwe voertuigen en apparatuur als een fundamentele verandering in de manier waarop de teams werken.Medewerkers van South West Water inspecteren hun nieuwe apparatuur

“Ons team voor rioolreiniging moest er eerst nog wel aan wennen om de apparatuur in hun eentje te bedienen,” legt hij uit. “Maar nu, na een paar maanden gebruik, krijgen we er veel positieve feedback over van ze. Ze werken nu individueel en hebben daardoor meer vrijheid en verantwoordelijkheid voor hun eigen werk. Dat waarderen ze zeer.”

De tweede serie machines van Rioned is in oktober 2017 door Kensway Engineering geleverd en het hele team van Waste Water Networks kan nu individueel werken. Daarnaast zijn de MultiJets die ze al 10 jaar gebruikten door Kensway Engineering uitgebreid met Riomote afstandsbediening, zodat deze ook geschikt zijn voor eenmansbediening.

De belangrijkste reden waarom het management van South West Water dit project in gang heeft gezet, was het verbeteren van de dienstverlening en efficiëntie. Dankzij de introductie van deze nieuwe Rioned AquaJets en CityJets met Riomote afstandsbediening, eControl, 100 meter lange hogedrukslangen en volledige spuitkoppeninrichting kan het team van South West Water alle klussen nu met één man klaren.

Overhandiging van de bestelwagens met Rioned reinigingsmachines

Het project heeft geresulteerd in de volgende verbeteringen van de dagelijkse werkzaamheden van Waste Water Network:

  • Snellere responstijden van het nieuwe team met hun nieuwe apparatuur
  • Capaciteit van het team: dankzij speciaal ontworpen apparatuur kan het netwerk weer sneller in gebruik worden genomen en kunnen problemen van de klant eerder worden opgelost, met minder overdrachten
  • Verdere acties – onderzoekswerkzaamheden kunnen in hetzelfde bezoek aan de locatie worden afgerond en management en klanten kunnen worden geïnformeerd over vereisten voor aanvullende werkzaamheden

Het team en de klanten zijn enthousiast over deze innovatieve benadering van de dagelijkse werkzaamheden van Waste Water Networks.

Ken Burton van Kensway Engineering: “De beste en meest waardevolle feedback die we kunnen krijgen is de feedback van onze klanten. Ik ben er trots op te horen dat alle inspanningen hun vruchten afwerpen en dat de reinigingsmachines boven verwachting goed presteren. Daaruit blijkt de kwaliteit van Rioned. De MultiJets die ze bij South West Water gebruiken zijn inmiddels al 10 jaar oud. We hebben ze onlangs uitgebreid met afstandsbediening, zodat ze ook geschikt zijn voor bediening door één persoon. Ik ben trots op onze samenwerking en hoop dat we deze de komende jaren kunnen voortzetten en versterken.”