Naast een uitgebreid productassortiment met daarin allerlei machines voor uiteenlopende riool reinigings- en ontstoppings klussen, hebben we voor onze hogedruk rioolreinigingsmachines en combinatie units ook een tal van handige opties. Zo wordt het werk net even wat makkelijker, praktischer of comfortabeler. In dit blog vertellen we u alles over de RioMote.

Bediening door één persoon

Dankzij de RioMote afstandsbediening zijn Rioned rioolreinigingsmachines uitstekend te bedienen door één persoon. Sinds 1 januari 2020 wordt de nieuwe generatie Riomote handzenders opgebouwd. De nieuwe Riomote is beschikbaar als 5 en als 7 kanaals afstandsbediening. 

De nieuwe RioMote

De nieuwe Riomote heeft een nog groter bereik (circa 30 - 40% meer) en er wordt gebruik gemaakt van FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) technologie. Dit houdt in dat de zender automatisch blijft zoeken naar de sterkste frequentie. Wanneer er dus bijvoorbeeld een voertuig/radiosignaal passeert met dezelfde frequentie, switcht de Riomote automatisch over naar een andere frequentie.

Bij een nieuwe Riomote afstandsbedieningen hoort ook een nieuw uiterlijk. Zo liggen de drukknoppen aan de oppervlakte waardoor deze makkelijker te bedienen zijn met handschoenen. 

Rioned RioMote

Tot slot is de nieuwe Riomote beschikt ook uitgerust met een nieuwe batterij. Deze batterij gaat maar liefst 14 uur mee en heeft geen geheugen effect. Het maakt dus niet uit als u de batterij oplaadt wanneer deze nog niet helemaal leeg is. Daarnaast heeft de batterij minder last van zelfontlading en een hogere energiedichtheid waardoor hij meer vermogen kan leveren.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de RioMote? Neem dan contact met ons op via [email protected] of + 31 (0)13 547 91 00.