Sinds 1 oktober 2019 zijn pompstations wettelijk verplicht de zogeheten E10-benzine te verkopen in plaats van gewone benzine. Benzine die uiteraard gebruikt wordt in auto’s, maar ook in onze rioolreinigingsmachines met benzinemotoren.

Wij hebben daarom navraag gedaan bij onze leveranciers hoe het nu precies zit. En het blijkt dat alle door ons gebruikte motoren goed tegen E10 benzine kunnen. Het vergt enkel wel wat meer onderhoud.

Wat is E10-Benzine?

E10-Benzine bestaat voor 10 procent uit bio-ethanol, een alcohol die wordt gemaakt van natuurproducten zoals mais en riet- en bietensuiker. Door het aanlengen met bio-ethanol komt er bij de ontbranding van de benzine tot 2 procent minder CO2 vrij.

Benzine eerder verversen

Alle motoren die door Rioned ingebouwd worden draaien ook perfect op de nieuwe E10 benzine. Er is echter wel wat meer onderhoud nodig. De benzine moet namelijk eerder ververst worden als deze een tijdje (een maand of langer) heeft stilgestaan, anders kan dit leiden tot schade aan de carburator.

Klanten die de machine niet vaak gebruiken, adviseren we om Euro98 te gebruiken omdat dit minder schadelijk is voor de carburator. 

Ons advies

Samenvattend kunnen we stellen dat de gebruikers die dagelijks met de machine werken, gewoon op dezelfde wijze hun werk voort kunnen zetten. Gebruikers die de machine alleen periodiek of onregelmatig gebruiken, adviseren wij om Euro98 benzine te gebruiken of de E10 benzine maandelijks te vernieuwen.

Mochten er verder nog vragen zijn, dan helpen onze servicemonteurs graag. Bel direct met onze service-afdeling: 013 - 547 91 50 of mail naar [email protected]