• Producten

De drie belangrijkste voordelen van het gebruik van een afstandsbediening

DSC03050 1 LR

Het gebruik van een draadloze afstandsbediening is inmiddels niet meer weg te denken tijdens de dagelijkse werkzaamheden van rioleringsbedrijven, waardoor zij efficiënter, veiliger en met grotere controle kunnen werken. In dit artikel bekijken we de voordelen van het werken met afstandsbediening bij dagelijkse reinigingswerkzaamheden.

1. Verhoogde efficiëntie

Veel rioolreinigingsbedrijven met ingebouwde hogedrukreinigers en reinigingsaanhangers zijn overgestapt op bediening door één persoon door middel van een afstandsbediening. Het duidelijke voordeel hiervan is een vermindering van de personeelskosten, omdat één enkele operator werk kan doen waarvoor vroeger ten minste twee personen nodig waren. De mogelijkheid om de machine direct boven de afvoer of het riool te bedienen helpt de machinist ook om de druk- en debietinstellingen nauwkeurig af te stellen voor betere resultaten en besparingen op de bedrijfstijd van de machine en het waterverbruik.

2. Verhoogde veiligheid

Het gebruik van een afstandsbediening betekent dat de hogedrukpomp of de vacuümpomp van de zuig/pers-unit onmiddellijk door de gebruiker kan worden uitgeschakeld, wat de kans op letsel of schade ter plaatse aanzienlijk vermindert. Wanneer de machine zich op een afstand van de put bevindt, is het voor de operator onpraktisch en gevaarlijk om heen en weer te lopen naar de machine om de instellingen te wijzigen. Het nauwkeurig regelen van druk en debiet bij de bron vermindert ook het risico van spatwater en overstromingen.

3. Verbeterd bereik

Moderne afstandsbedieningssystemen maken gebruik van FHSS-technologie (Frequency Hopping Spread Spectrum) die voortdurend op zoek gaat naar de sterkste frequentie. Automatisch wisselen van frequentie voorkomt radiostoringen op drukke locaties. Een groter zendbereik betekent ook dat de units beter geschikt zijn voor het werken in dichtbevolkte gebieden, kruipruimtes of afgelegen locaties.

Dankzij het nieuwe ergonomische ontwerp is de handzender nu ook gemakkelijker vast te houden en te gebruiken met handschoenen aan.

IMG5387

De nieuwe generatie RioMote afstandsbediening

De nieuwe generatie Rioned RioMote is een essentieel onderdeel voor het bedienen van rioolreinigingsmachines door één persoon. Het nieuwe systeem bestaat uit een zender, ontvanger, oplader en antenne en biedt een 30-40% beter ontvangstbereik, een nieuw ergonomisch ontwerp en een langere levensduur van de batterij.

De nieuwe RioMote is verkrijgbaar als handzender met 5 en 7 kanalen en wordt standaard geleverd op alle geschikte Rioned machines die na 1 januari 2020 worden besteld.

Lees meer over de nieuwe RioMote.

  • Producten
Terug naar overzicht >